logo
RNTV Live

Despre științe politice și agronomie cu Ionela Gândea

WhatsApp Image 2023-05-11 at 23.05.27
Borcea Bianca

Gândea Ionela Elena este studentă la doua facultati: SNSPA, Științe politice, specializare științe politice cu frecvență zilnică, dar si la USAMV, Agronomie, specializare agricultura cu frecvență redusă. În interviul acordat pentru Republika News, aceasta atinge mai multe subiecte interesante. Am vorbit cu Ionela despre admiterea la facultate, prima sesiune, cum se împarte între două facultăți, iar la final, a oferit câteva sfaturi viitorilor studenți.

De ce ai ales SNSPA si USAMV?

Ceea ce a stat la baza alegerii acestor două facultăți a fost si este in continuare pasiunea pentru aceste doua domenii. De la bun început mi-am dorit sa le fac pe amândouă, întrucât imi doresc un viitor in cadrul politicii, iar agricultura am ales o pentru ca am crescut înconjurată de ea de mica, ai mei lucrand in domeniu.

Cum ți se pare facultatea, cum sunt profesorii? Cum a fost prima sesiune? Cum te împarți intre doua facultăți?

Precum si in alte universități sunt profesori de toate tipologiile. Însă ma consider norocoasă, întrucât am întâlnit in mare majoritate doar profi super buni, profii din punct de vedere academic, cât si super înțelegători si deschiși sa ajute. Poti construi cu dânșii si relatii de prietenie, nu doar relatii student – cadru didactic.

Știu ca ești implicată in comunitatea ta ne poți spune mai multe despre activitatea ta? Cum te împarți intre acțiunile de voluntariat si cursurile de la cele 2 facultăți?

De curând, pe lângă cele doua facultăți, m-am înscris și într-un proiect ce se desfășoară timp de o lună in Parlament. Pe lângă aceasta, am devenit si membru intr-un partid politic, unde particip la ședințe, fac voluntariate si ma implic in comunitate. Cheia intr-o viata aglomerată este organizarea. Daca ești organizat poti face multe lucruri in paralel.

Ce sfaturi le-ai da tinerilor care își doresc sa urmeze SNSPA sau USAMV?

Singurele sfaturi pe care le-as putea da viitorilor studenții SNSPA si/sau USAMV sunt că, daca va știți a fi niste persoane leneșe sau delăsătoare, nu va aventurați intr-o astfel de experiență. Însă dacă va place sa aveti o viață piperata, sa fiți productivi si perseverenți va recomand cu toată inima sa urmati ce facultate vă doriți din cadrul acestor universități.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor