logo
RNTV Live

Despre Facultatea de Comunicare și Relații Publice cu Ioana Dumitru

345552253_225895250075142_5645490341112015592_n
Borcea Bianca

Ioana Dumitru este studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și lucrează în cadrul Fundației Leaders. În interviul acordat pentru Republika News, aceasta atinge mai multe subiecte interesante. Am vorbit cu Ioana despre admiterea la facultate, prima sesiune, cum se împarte între job și facultate, iar la final, a oferit câteva sfaturi viitorilor studenți.

De ce ai ales Facultatea de Comunicare si PR?

La vârsta de 16 ani am descoperit că pasiunea mea este managementul de proiect. Am vorbit cu oameni care lucrează în domeniu și mi-au recomandat FCRP. Atunci am început să mă interesez despre SNSPA și despre specializările din cadrul facultății de comunicare și PR. M-am uitat la ce materii se predau in fiecare an și încet încet am realizat că aceasta este facultatea cea mai potrivită pentru mine. Acum urmează să termin primul an și sunt fericită că am luat decizia corecta.

Cum ți se pare facultatea, cum sunt profesorii? Cum a fost prima sesiune?

Facultatea mi se pare foarte faină. Avem foarte multe proiecte practice, multe oportunități de dezvoltare, iar profesorii ne aduc multe persoane cu care sa vorbim pe diferite subiecte de interes (de la co-fondatorul UNTOLD la influenceri cunoscuți). Atâta timp cât te pasionează domeniul acesta de comunicare și nu ai ales facultatea la întâmplare, o să îți placă. În prima sesiune a fost bine. Nu pot să zic că e o facultate la care trebuie sa tocești. Cu o atenție minima la cursuri și seminare poți trece sesiunea. (Și cu putina pasiune pentru domeniu).

Știu ca ești implicat in comunitatea ta ne poți spune mai multe despre activitatea ta? Cum te împarți intre acțiunile de voluntariat si facultate?

Nu mă mai consider o persoană implicată în comunitate. Pe timpul liceului obișnuiam să fiu prezentă la aproape toate voluntariatele și organizațiile. Acum timpul meu se împarte între facultate și job-ul pe care îl am la Fundația Leaders. La Fundația Leaders, prin ceea ce fac, aduc o schimbare in comunitățile din România. Aici lucrez în managementul de proiect și organizez programul ,,Ora de Carieră” care a fost gândit să rezolve una din cele mai actuale probleme din Romania, și anume orientarea vocațională în rândul elevilor. Cu siguranță poți să te implici în organizații sau sa ai un job fiind student aici. Ai nevoie de puțină ambiție și disciplină.

Ce sfaturi le-ai da tinerilor care își doresc sa urmeze Facultatea de Comunicare si PR?

Dacă vă pasionează domeniul, atunci aici este locul vostru. Vă recomand să vă uitați atent pe site-ul facultății. Acolo o să găsiți tot felul de informații utile precum materiile pe care le studiați, oportunitățile pentru studenți sau posibile direcții de carieră după terminarea facultății. După aproape un an de zile n-am regretat o secundă că m-am înscris aici. Vă recomand facultatea cu mare drag.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor