logo
RNTV Live

Descoperire remarcabilă lângă Ploiești/VIDEO

Mihai Constantinescu

Descoperire remarcabilă lângă Ploiești. Arheologii au scos la lumină trei morminte din epoca bronzului, datând de acum 5000 de ani. Surpriza a venit când lângă osemintele unui bebeluș, a fost găsit și un inel de buclă din aur. O bijuterie folosită pentru împodobirea capului și care arată rangul social al celui înhumat.

Descoperire remarcabilă lângă Ploiești

Arheologii Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova au descoperit lângă Ploiești, în comuna Blejoi, trei morminte din epoca bronzului, cu o vechime de aproximativ 5000 de ani. Două dintre ele erau suprapuse, în cel de sus fiind înhumat un bebeluș, în timp ce în cel de dedesupt se aflau un adult și un copil de aproximativ 5 – 6 ani.

În unul dintre morminte, acolo unde au fost găsite osemintele unui copil, arheologii au avut parte de o surpriză. Au găsit un inel de buclă din aur.

În cel de-al doilea mormânt, sub cel al bebelușului, sunt osemintele unui adult și ale unui copil, înhumați la distanță de mai mulți ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor