Sursă foto: CSM Ploiești

La Hipodromul Ploieşti a avut loc, duminică dimineață, Reuniunea Regele Carol I, organizată de CSM Ploieşti în parteneriat cu Jockey Club Român și cu sprijinul sponsorului Sultan România.

Din păcate, evenimentul a fost umbrit de o veste proastă de la partenerii de la Jockey Club, care au fost nevoiți să amâne Derby-ul României la Galop din cauza retragerii a patru dintre cei șase cai calificați, din motive medicale.

Cu toate acestea, reuniunea a avut loc și a inclus șase curse în program.

Cea mai atractivă dintre ele a fost cursa de galop dotată cu Premiul „Alexandru Marghiloman 2023”. Aici, armăsarul Altan, condus de Radostin Ivanov, s-a impus cu un avans considerabil în fața iepei Lively Lydia, deținută de jocheul Valentin Atanasov.

Premierea câștigătorului a fost realizată de doamna Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata lui Alexandru Marghiloman, cunoscut drept „părintele hipismului românesc”. Totodată, au fost acordate și premiile pentru celelalte curse ale zilei.

Cursa de trap a fost câștigată de Rubino, care aparține lui Manox Therm și a fost condus de Ion Costeanu, iar Festivitățile de premiere au fost oficiate de reprezentanții Sultan România, Roxana Bîrsan și Vlad Tarboiu.

În cea de-a doua cursă de galop a zilei, dotată cu Premiul Periş, iapa Night For Overdose, condusă de Nurhay Hamil Zyulkyuf, a obținut victoria. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Jacob Shenkin, Comisar Internațional, Răsvan Cernat, vicepreședinte al Jockey Club Român, și Şerban Cantacuzino, membru în Comitetul Alergărilor din cadrul Jockey Club Român.

La evenimentul de duminică, Editura Corint a oferit două premii speciale: pentru „cea mai frumoasă pălărie” și pentru „cel mai frumos cal pur-sânge englez”. Pentru „cea mai frumoasă pălărie”, premiul s-a acordat la egalitate, fiind recompensate două spectatoare, iar „cel mai frumos cal pur-sânge englez” al reuniunii a fost considerat Sunshine Meadow, iapa deținută de Cătălin Lungu.

Pauzele dintre curse au fost animate de câștigătoarea Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti „Trofeul Tinereţii” – Amara (2022), Luana Toader, care a susținut micro-recitaluri pentru publicul prezent.

Următoarea reuniune hipică, Premiul „Toma Socolescu”, este programată pentru duminică, 29 octombrie.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *