Deputatul PNL Florin Roman a anunțat luni, în cadrul ședinței parlamentare, că Partidul Național Liberal intenționează să propună înființarea unei noi discipline școlare în săptămâna următoare. Această propunere va fi prezentată în cadrul unei întâlniri cu ministrul liberal al Educației, Ligia Deca.

Roman a subliniat că prin colaborarea cu profesorii, ei consideră că vor putea identifica și asigura resursa umană necesară pentru implementarea acestei discipline. În timpul declarației, Florin Roman a fost însoțit de vicepreședinții PNL, Lucian Bode, fost ministru de Interne, și Alina Gorghiu, actual ministru al Justiției.

Florin Roman: „Partidul Național Liberal va propune întâlnirea de săptămâna viitoare cu doamna ministru Deca ca să existe o disciplină în școală prin care dascălii să poată să predea copiilor, să le explice riscurile traficului și consumului de droguri. Pentru că, ne spunea doamna ministru Gorghiu, vârsta de la care încep tinerii să consume droguri a scăzut destul de drastic, de la 12 ani avem un număr impresionant de consumatori de droguri și de substanțe psihotrope.

Apoi, noi considerăm că astfel găsim și resursa umană necesară dar și faptul că elevii, în general, își ascultă dascăli, sunt oamenii cei mai apropiați de ei și au comunicarea cea mai directă pe un subiect destul de dificil de discutat pentru copii.”

Pe 15 decembrie 2021, Florin Roman și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Decizia sa a intervenit în contextul în care ziarul Libertatea a dezvăluit că acesta ar fi plagiat lucrarea de disertație la nivel de master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu în 2012. Conform publicației, se pare că Florin Roman a încorporat 10 pagini din lucrarea sa care coincid cu conținutul unui suport de curs utilizat la Universitatea Politehnică Timișoara în anul universitar 2007-2008. Acest suport a fost semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

În aceeași zi, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, a confirmat că Florin Roman nu a obținut licența la această universitate, așa cum menționa în CV-ul său oficial. Rectorul a precizat că politicianul a studiat la un colegiu universitar neacreditat, subordonat Universității 1 Decembrie din Alba Iulia. Ulterior, acesta a susținut un singur examen de absolvire a colegiului, care nu este echivalent cu o licență și conferă titlul de “subinginer”. Această informație reprezintă a treia problemă identificată în CV-ul lui Florin Roman, alături de lipsa unei cărți scrise și de plagierea lucrării de master.

În CV-ul oficial publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Florin-Claudiu Roman menționase că a obținut licența la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la specializarea “Contabilitate și Gestiune Financiară” în perioada 1992-1996. Același CV menționa aceeași specializare la Universitatea Athenaeum București, cu licență în Științe Economice, în perioada 2008-2011. Athenaeum a confirmat că Florin Roman a urmat cursurile universității, dar cu un an înainte de cum este indicat în CV.

Într-un context diferit, secretarul de stat din Ministerul Educației, Kallós Zoltán, de la UDMR, a anunțat recent că profesorii vor fi obligați să participe la activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri în cadrul programului “Școala Altfel” din acest an școlar.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *