logo
RNTV Live

Adunarea Mondială a Sănătăţii: România prezentă la cea de-a 76-a ediție

gettyimages-1224535313
Andrei-Vlăduț Gușter

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, conduce anul acesta delegaţia României la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătăţii (WHA76), care are loc la Geneva.

În cadrul evenimentului participă reprezentanţii celor 194 de state membre ale OMS, fiind cea mai importantă reuniune globală din domeniul sănătăţii. Acestea iau decizii privind politica globală în domeniul sănătăţii şi participă la întâlniri bilaterale cu alte state şi cu organizaţii internaţionale din domeniu, se arată într-un comunicat.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut intervenţii în cadrul plenului şi lucrărilor adunării, în care a apreciat eforturile remarcabile ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii în timpul pandemiei, problemele principale cu care aceştia se confruntă şi a susţinut necesitatea adoptării de măsuri concrete la nivelul comunităţii internaţionale, pentru a atinge obiectivele asumate prin Declaraţia de la Bucureşti privind Resursa Umană din Sănătate.

Adunarea are ca scop dezbaterea unor teme importante, precum bolile netransmisibile. Delegația României va avea ocazia de a schimba exemple de bună practică cu alte state membre şi de a promova iniţiativele precum Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare şi politicile în domeniul combaterii cancerului şi a accesului pacienţilor la diagnostic şi tratament, dezvoltarea prevenţiei, în corelaţie cu Planul european, se mai precizează în document.

Sursă: medichub.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor