Deputatul Florin Roman, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a exprimat joi opinia că acțiunea lui Cristian Ghinea de a depune o plângere împotriva unei ordonanțe de clasare în cazul lui Lucian Bode este profund politică.

Potrivit lui Roman, acest gest reprezintă o manifestare disperată a Uniunii Salvați România (USR), care, în viziunea sa, se afundă tot mai adânc în lumea murdară a politicii. El susține că întoarcerea armelor USR împotriva justiției și statului de drept, precum și dublul limbaj al liderilor USR, arată că în cazul lor, lupta a fost doar o mascaradă, percepută tot mai puțin credibilă de românii care detectează ipocrizia USR.

Roman subliniază că recența acțiune a liderului USR, care se poza triumfal ca apărător al parchetului, constă în acuzațiile aduse DNA pentru convocarea foștilor miniștri ai Sănătății din partea USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. El argumentează că atunci când membrii USR sunt implicați, Ghinea și Drula invocă „malpraxisul judiciar”, în timp ce pentru adversarii politici, retorica devine „hoți și corupți”. Roman adaugă că presiunile exercitate asupra parchetului au condus la autosesizarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a concluzionat că Drula face declarații care pun presiune și interferă cu actul de justiție.

Conform deputatului liberal, dublul limbaj al USR nu mai surprinde pe nimeni, exemplul primarului Clotilde Armand fiind etichetat de USR drept „malpraxis juridic” atunci când este vorba de un membru al partidului. Roman ironizează și faptul că ar aștepta ca Drula să fie consecvent și să depună personal plângerea în loc să o trimită pe mâna lui Ghinea, pe care îl numește „băiat de casă” și care primește lunar mii de euro din bani publici. Concluzionând, Roman exprimă îngrijorarea că, după ce Ghinea a susținut consumul de cannabis, ar putea să-l vadă depunând o plângere și împotriva Cerului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *