logo
RNTV Live

Deputatul Bogdan Toader: Consilierii județeni și consilierii municipali ploieșteni au ocazia să demonstreze că își doresc cu adevărat, nu doar la nivel declarativ, salvarea fostei Case a Căsătoriilor

bogdan_toader_martie
Dumitrescu Vlad

Consiliul Județean Prahova și Consiliul Local Ploiești vor dezbate luni proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune la cumpărarea imobilului din Bd. Independenței nr. 15, cunoscut drept “Casa Căsătoriilor”.

În acest context, deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, susține că autoritățile locale au această datorie, de a readuce în patrimoniul public și de reda frumușețea de odinioară a acestui imobil.

”Merită salvată fosta Casă a Căsătoriilor din Ploiești și readusă în patrimoniul public? Avem chiar datoria să o facem!

Toți ploieștenii o cunosc și deplâng starea jalnică în care a ajuns clădirea-simbol a orașului, unde și-au unit destinele, vreme de patru decenii, mii de cupluri!

An după an, suntem martori neputincioși ai deteriorării acestui monument de arhitectură, reședință a nu mai puțin de trei primari ai urbei noastre, primul dintre aceștia – ilustrul Radu Stanian!”, a scris deputatul Bogdan Toader pe pagina personală de Facebook, liderul social democraților prahoveni susținând totodată că ”În vara lui 2020, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, am început demersurile pentru preluarea în patrimoniul public al județului a Casei Radu Stanian, pentru refacerea căreia existau variante multiple cu fonduri externe nerambursabile. Nu am mai avut ocazia, din păcate, să continui această inițiativă, abandonată de actuala conducere a CJ Prahova.

Acum, însă, consilierii județeni și consilierii municipali ploieșteni au ocazia să demonstreze că își doresc cu adevărat, nu doar la nivel declarativ, salvarea fostei Case a Căsătoriilor!

Sper ca, luni, 31 octombrie, una dintre cele două structuri deliberative să ia decizia corectă și să aprobe achiziționarea – la un preț mult mai redus – a acestei clădiri emblematice a Ploieștiului!”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor