Deputat prahovean:”Am depus la Parlament, Proiectul de modificare și completare a Legii dialogului social”

sursă foto Facebook

Deputat prahovean:”Am depus la Parlament, Proiectul de modificare și completare a Legii dialogului social”

Legea dialogului social nu a mai fost modificată de 9 ani de zile. Acest lucru este pe cale să se schimbe,anunţă deputatul prahovean Graţiela Gavrilescu. În acest sens, reprezentanţii PPU au depus la Parlament un proiect important de modificare şi completare a acestei LEGI.

“Am depus, la Parlament, Proiectul de modificare și completare a Legii dialogului social, nemodificată din 2011!
În cei 9 ani trecuți de la apariția Legii 62, s-au produs modificări majore, atât în arhitectura economiei românești, cât și în legislația europeană.
Gândiți-vă doar că, dacă în 2010, aveam 17 ramuri ale economiei acoperite cu contracte colective de muncă, astazi, nu mai avem niciuna. Și că, în 7 sectoare din economia națională, nu avem nicio federație sindicală și niciuna a angajatorilor, care sa își fi dobândit reprezentativitatea, pentru a putea participa la negocieri.
Dialogul social real este una dintre premisele păcii sociale și stabilității economiei or, astăzi, asistăm, în cele mai multe cazuri, la indeplinirea unei formalități si… atât!
Proiectul este foarte atent elaborat și nepărtinitor și cred că are toate șansele să devină cât mai repede lege.”, a menţionat deputatul Graţiel Gavrilescu.

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here