Intervenție de amploare a pirotehniștilor buzoieni Peste 3000 de obiecte de munitie au fost gasite in municipiul Râmnicu Sărat, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău. Descoperirea a fost facuta de mai multi muncitori, in timpul unor lucrari. Oamenii au sunat imediat la 112.

În timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.  Lucrările s-au oprit iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 112. Pirotehniștii buzoieni au demarat procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive. Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat 3487 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Echipajul pirotehnic a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până va fi distrusA.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *