logo
RNTV Live

Societatea HIDRO PRAHOVA SA continuă acțiunile de control pentru depistarea consumului ilegal de apă

hidro-1
Mihai Constantinescu

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a continuat acțiunile de control în localitățile din aria de operare, pentru a depista situații în care unii consumatori sustrag apă din rețeaua de distribuție.

Astfel, în cursul zilei de 9 aprilie 2021, în orașul Băicoi, pe strada Mihai Eminescu, au fost depistate un branșament și un racord ilegale, amenajate pentru a deservi o spălătorie auto.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, branșamentul fraudulos a fost anulat, urmând ca operatorul HIDRO PRAHOVA SA să stabilească prejudiciul.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA atrage atenția consumatorilor că “sustragerea de apă prin orice mijloace constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte conform prevederilor legislaţiei în vigoare, inclusă în Regulamentul Serviciului de alimentare cu apă și de canalizare al Hidro Prahova SA (art.226, lit.g), elaborat în conformitate cu Legea nr.241/2006 a Serviciului de alimentare cu apă și canalizare, Legea nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice și Ordinul nr.88/2007 pentru aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare” .

“Sunt considerate consumuri frauduloase cazurile în care consumul de apă este neînregistrat de aparatul de măsură, din următoarele cauze: distrugerea/deterioarea contorului de apă, ruperea sigiliilor, demontarea contorului din instalație, montarea inversă a contorului, demontare/distrugere și alte modalități de sustragere a înregistrării consumului, fără acordul Operatorului”.

În acest context, societatea HIDRO PRAHOVA  S.A. atenționează că poate formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli, în conformitate cu prevederile art. 46^1, litera(a). din Legea nr. 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe această cale, HIDRO PRAHOVA S.A. informează utilizatorii cu privire la necesitatea respectării legalităţii în cazul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, aceștia riscând în caz contrar aplicarea următoarelor sancţiuni: facturare retroactivă în sistem pauşal a serviciilor prestate şi sesizarea organelor de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt de apă din sistemul public.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor