logo
RNTV Live

Depinde doar de primarul Dobre dacă ploieștenii vor mai avea apă caldă și căldură după 1 mai. Mingea este în terenul edilului

adrain dobre 2
Oana Stoica

Depinde doar de primarul Dobre dacă ploieștenii vor mai avea apă caldă și căldură după 1 mai.

Lucrurile privind viitorul termiei în Ploiești, s-au tranșat astăzi la Paris.

În capitala Franței, bordul companiei Veolia a dat mana libera reprezentanților Veolia Energie Prahova să negocieze cu autoritațile locale. Nu oricum însă!

Veolia Energie Prahova are undă verde de la compania mamă pentru negocierea finală cu autoritățile locale.

Pe surse, am aflat că reprezentanții Veolia își doresc ca primarul Adrian Dobre să identifice cât mai rapid soluții de echilibrare a contractului de concesiune pentru sistemul de termoficare din Municipiul Ploiești.

Acum, mingea este în curtea autorităților locale.

Acestea trebuie însă să își respecte promisiunile față de ploieșteni și să realizeze în timpul scurt rămas pașii esențiali pentru a finaliza negocierile.

Sperăm însă că atât primarul, cât și Consiliul Local, vor ajunge la un consens și vor semna documentele necesare prelungirii contractului de termie cu Veolia, astfel încât să nu rămânem fără apă caldă și căldură din luna mai.

Continuarea contractului depinde și de aprobarea noului preț de către Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Conform surselor, noul preț la gigacalorie este obligatoriu a fi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, în maxim 30 de zile de la avizarea sa de către ANRE, fiind o clauză de încetare unilaterală a contractului.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor