logo
RNTV Live

Depedența de telefonul mobil în zilele noastre

5a71e6c045756
Voicu Alexandra Ioana

Telefonul ne afectează viața de zi cu zi, deși a devenit indispensabil. 81% dintre români recunosc că până și la toaletă își iau telefonul cu ei.

Unele studii au observat asemănări între dependența de telefon și cea de jocuri de noroc, potrivit Regina Maria. În ambele situații s-au remarcat:

  • Pierderea controlului asupra comportamentului;
  • Nevoia de a repeta tot mai mult activitatea pentru obținerea satisfacției;
  • Stări de anxietate când activitatea nu e practicată;
  • Consecințe negative rezultate din repetarea activității;
  • Întoarcerea rapidă la activitate în urma deciziei de a înceta/ a lua o pauză.

Un studiu realizat de Compania Daedalus afirmă că primul gest pe care îl facem dimineața este să verificăm notificările de pe telefon. Utilizarea telefonului se transformă într-o problemă numai atunci când începe să me predomine timpul, astfel făcându-ne să neglijăm relațiile reale, munca, școala, hobby-urile sau alte lucruri importante din viața noastră.

Unul dintre motivele pentru care se transmit aceste mesaje este faptul că este mai intim, mai discret, se face mai puțină gălăgie. Pentru persoanele care trimit de acasă, deși se află în aceeași casă, dincolo de faptul că s-a creat un reflex, mă gândesc că este și confortul” spune Daniel Enescu, CEO Daedalus.

Sursa: Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor