logo
RNTV Live

Demiterile primarilor continuă în Prahova. Încă o localitate nu mai are conducător

numire-la-prefectura-prahova_199be
Mihai Constantinescu

Demiterile continuă în Prahova

Demiterile primarilor continuă în Prahova. Prefectul Cristian Ionescu a emis un nou ordin de încetare a unui mandati înainte de expirarea duratei normale. Se întâmplă la Proviţa de Sus.. Măsura a fost luată ca urmare a înscrierii în alt partid față de cel pentru care a candidat și a fost votat la alegerile locale din 2016. Dispoziția a fost emisă pe data de 15 septembrie 2020.

Până acum, astfel de decizii au fost luate și pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bărcănești, Iordăcheanu și Păulești. Aceeaşi măsura a fost aplicată și pentru doi consilieri județeni și 19 consilieri locali. este vorba despre: Mizil (5), Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2).

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/criza-fara-precedent-in-administratie-in-plina-pandemie-orasul-baicoi-ramane-fara-primar/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/primarii-incomozi-prefecturii-prahova-demisi-primarul-comunei-barcanesti-a-aflat-ca-nu-mai-mai-detine-functia-de-pe-un-banner/

Conform legislației în vigoare, în situația în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuțiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales. Devine viceprimar cu atribuții de primar.

Verificări

Verificarea  apartenenței politice a unei persoane care candidează la alegerile locale din anul 2020, pentru funcția de primar, consilier local sau consilier județean se realizează de către birourile electorale de circumscripție care adoptă hotărâri de acceptare a candidaturii pentru persoanele participante, având la bază declarația persoanei de acceptare a candidaturii în cadrul căreia declară pe propria răspundere sub sancțiunea legii penale, apartenența sa politică, precum și lista cu propuneri de candidați a partidelor politice sub semnătura conducerii acestora care confirmă calitatea de membru al partidului politic respectiv pentru persoanele care sunt cuprinse în listă.

Față de prevederile legale în vigoare,  apartenența politică a unei persoane care candidează la alegerile locale din anul 2020 e certificată de :

–        Persoana în cauză care a completat și semnat declarația de acceptare a candidaturii

–        Partidul care certifică calitate de membru al persoanelor din lista cu propunerile de candidați

–        Hotărârea de acceptare a candidaturii a Biroului electoral de circumscripție, care garantează îndeplinirea condițiilor legale de către o persoană care și-a depus o candidatură pentru o funcție de ales local în cadrul alegerilor locale din anul 2020.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/din-cauza-secetei-si-a-consumului-excesiv-hidro-prahova-sa-mentine-programul-de-distributie-a-apei-in-mai-multe-localitati/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor