logo
RNTV Live

Decizie surprinzătoare în dosarul Ferma Dacilor: Tribunalul Prahova declină competenţa în favoarea Tribunalului Militar Bucureşti

Sediu-JPL.jpg
Dumitrache Catalina


Tribunalul Prahova a rămas în pronunţare în dosarul privind redeschiderea de către DNA a urmăririi penale în speţa care viza modul în care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au făcut controale la mai multe pensiuni şi crame din judeţ, printre care şi la Ferma Dacilor. Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au amânat initial luarea unei decizii pentru data de 22 ianuarie. Pe 22 ianuarie instanta a decis sa amane din nou pronuntarea pentru data de 23 ianuarie.

Dosarul care are ca obiect “confirmare redeschidere urmărire penală”, intimaţi fiind fostul prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Dumitru Elisei, şi Cristina Chelba, fost inspector de prevenire din cadrul ISU Prahova, a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în data de 29 decembrie 2023, la trei zile după incendiul de la Ferma Dacilor soldat cu opt morţi şi doi răniţi.
Solutia pe scurt: Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Militar Bucureşti, dosarul cauzei urmând a fi înaintat acestei instanţe. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că intimaţii au fost asistaţi de apărători aleşi. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 23.01.2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor