Membri Guvernului Romaniei se întalnesc astăzi în sedintă pentru a adopta majorarea salariului minim brut de la 3300 de lei la 3700 de lei. Măsura se va aplica începând cu 1 iulie.

Majorarea salariului minim brut va avea un impact direct asupra veniturilor nete ale angajaților. Salariul minim net va crește de la 2080 de lei la 2350 de lei, o majorare de 270 de lei. Totodată, o parte din salariul minim va continua să fie scutită de taxe, facilitând astfel creșterea veniturilor nete ale angajaților. În prezent, 200 de lei din salariul minim sunt scutiți de taxe, dar de la 1 iulie această sumă va crește la 300 de lei. Astfel, un angajat cu salariul minim va încasa lunar 2363 de lei net, în timp ce statul va primi 1337 de lei. Aceasta reprezintă o creștere de 284 de lei în venitul net al angajaților remunerați cu salariul minim, o măsură ce urmează să fie menținută până la finalul anului.

Numărul angajaților plătiți cu salariul minim este așteptat să se dubleze, ajungând la 1,8 milioane. Această măsură va aduce bugetului de stat încasări suplimentare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, contribuind la dezvoltarea economică și socială a țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *