logo
RNTV Live

Decizie de ultimă oră. Pensiile speciale, impozitate cu 85%

sursă foto Click
Mihai Constantinescu

Decizie de ultimă oră. Pensiile speciale, impozitate cu 85%

Parlamentarii au luat în discuţie impozitarea pensiilor speciale, proiectul de lege trecând de camera decizională. Peste câteva zile urmează ca Preşedintele României să o promulge.

Dacă va intra în vigoare, toți cei care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei ar putea plăti 85% taxe pentru suma care depășește acest prag.

Concret, dacă o persoană are o pensie de 2.000 de lei pe baza contributivităţii şi încă 2.000 de lei ca pensie specială, va încasa pe viitor cei 2.000 de lei pe baza contributivităţii, iar ceilalţi 2.000 de lei (pensia specială) vor fi impozitaţi cu 10%. Practic, în loc de de 4.000 de lei, va avea o pensie totală de 3.800 de lei. În cazul în care o persoană are o pensie pe contributivitate de 7.000 de lei, la care se adaugă o pensie specială de 3.000 de lei, va fi impozitată cu 85% doar suma de 3.000 de lei.

Legea trebuie să treacă și de Curtea Constituțională, deoarece judecătorii CCR au declarat neconstituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale, potrivit Antena 3.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fotoploiesti-o-bijuterie-arhitectonica-straluceste-din-nou-gratie-unor-investitii-puternice/?fbclid=IwAR3-QexUEhfVyfK7RG83L-_C9e4M3d0VBOtGzFZjLJjMIecm8h-5B2-qkZM

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor