logo
RNTV Live

Decizie de ultimă oră a Prefecturii Prahova în ceea ce privește transferul Parcului Municipal Vest

Încă o zi liberă în România. Este vorba de cea de după Ziua Păcălelilor
Dumitrescu Vlad

UPDATE

”Primăria Municipiului Ploiești informează că Instituția Prefectului Prahova a solicitat revocarea  HCL 94/10.03.2023 privind trecerea Parcului Municipal Vest din domeniul municipiului Ploiești în domeniul public al județului Prahova.

Municipiul Ploiești, prin adresa nr. 5113/13.03.2023, a solicitat Instituției Prefectului Prahova să efectueze un control privind legalitatea adoptării HCL 94/2003, în conformitate cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare.

În urma controlului privind legalitatea HCL94/2023, în conformitate cu prevederile art. 255 din OUG 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, Instituția Prefectului Prahova solicită reanalizarea și revocarea acesteia, în caz contrar, hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se anularea acesteia”, a anunțat Primaria Ploiești.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prefectura Prahova a declarat hotărârea prin care Consiliul Local Ploiești a decis ca Parcul Municipal Vest să fie transferat în patrimoniul Consiliului Județean ca fiind nelegală.

”Juriștii noștri au identificat mai multe astpecte de nelegalitate în ceea ce privește Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a decis transferul Parcului Municipal Vest.  Legislativul ploieștean are la dispoție șase luni în care să îndrepte erorile materiale pe care noi le-am identificat sau să revoce Hotărârea emisă. În caz contrar, ne vedem nevoiți să atacăm în Contencios Administrativ respectiva Hotărâre”, au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Reamintim că respectiva decizie a Consiliul Local Ploiești a fost luată vineri, atunci când proiectul a fost adoptat, după îndelungi dezbateri, cu 20 de voturi “pentru”, patru împotrivă și o abținere.

Trebuie precizat că proiectul nu a avut avize de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primăriei Ploiești, iar secretarul executivului a anunțat că nu-l va contrasemna.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor