logo
RNTV Live

Decizie bombă a instanței supreme în cazul lui Vlad și Mircea Cosma!

sursa foto b1.ro
rnews

Ce decizie a luat instanța supremă

Procesul lui Mircea Cosma și Vlad Cosma se reia de la zero! Completul de cinci magistraţii ai instanţei supreme a decis că Mircea și Vlad Cosma vor fi rejudecați.

Mircea Cosma fusese condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, primise cinci ani închisoare. Ei urmau să primească astăzi sentința defintivă, însă completul a hotărât cu majoritate că procesul trebuie reluat de la zero.

„Hotărârea de fond a fost nelegală și netemeinică. Se pleacă de la zero, cu șanse egale. Știți cum e cu achitarea. Achitarea se poate da atunci când probele o susțin, dar în acest caz probele au fost viciate. În fond, se poate administra orice probă. Avem probele din rechizitoriu și cele pe care le putem solicita noi”, a declarat avocatul celor doi.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Familia Cosma a acuzat, în repetate rânduri, că probele aduse de procurori la dosar sunt falsificate.

Vlad Cosma a depus şi o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, între care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă sau abuz în serviciu.

Sursa: Digi 24

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor