logo
RNTV Live

Decembrie începe pentru elevi cu mini-vacanţă. Urmează vacanţa de iarnă

reduse Elevii intră într-o minivacanţ Decembrie începe pentru elevi cu mini-vacanţă. Urmează vacanţa de iarnă
Mihai Constantinescu

Luna decembrie începe cum nu se poate mai bine pentru elevi:o mini-vacanţă prelungită, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Asta înseamnă că, doar mâine se mai duc la cursuri, de miercuri intră în vacanţă. Revin la cursuri de abia în ziua de Ajun de Moş Nicolae, 5 decembrie.

Vor merge la cursuri până pe 24 decembrie, zi când este programată să înceapă vacanţa de iarnă. Aceasta durează până pe 8 ianuarie 2017.

Urmează apoi vacanţa intersemestrială (4 -12 februarie 2017), vacanţa de primăvară (19 – 30 aprilie 2017) şi vacanţa de vară (17 iunie – 10 septembrie 2017).

VACANŢA DE IARNĂ 2016 – 2017. Faţă de anii anteriori, programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Intervalul aferent programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada în care se susţin tezele semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

De asemenea, etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, de regulă, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit calendarului olimpiadelor naţionale şcolare.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

sursa realitatea.net

sursa foto stiri de turnu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor