logo
RNTV Live

Dealul cu Trovanți, locul magic din Prahova unde pietrele vii aduc protecție celui care face ASTA!

pietre vii
Mihai Constantinescu

Dealul cu Trovanți, locul magic din Prahova unde pietrele vii aduc protecție celui care face ASTA!

Minivacanța elevilor pe care tocmai o traversăm este prilej numai bun pentru a merge în mici excursii. Nu foarte departe de Ploiești, poți da o fugă la pietrele vii. Este vorba mai exact de Dealul cu Trovanți de la Breaza . Îl găsesti ușor, în apropierea  dealului Gurga, din localitatea amintită.

Trovantii sunt formațiuni geologice, de forme diverse, dominând cele sferice. Sunt numite și CONCREȚIUNI GREZOASE, de fapt sunt niște gresii sferice. Gresiile iau naștere prin cimentarea nisipului, iar trovanții se formează precum bulgării de zăpadă, pe pante, în prezența apelor dure, bogate în carbonați de calciu sau magneziu. Cimentarea nisipului la trovanți se face prin apa calcaroasă. Trovanții sunt răspândiți în zonele de deal/podiș pentru că acolo există pantă, nisip și liantul dat de prezența calciului.

Trovantii de la Breaza au forme bizare care au fost ”botezate” cu  nume haioase, potrivit infoturismbreaza.ro.

La obiectiv se poate ajunge  pe urmatorul traseu:

Centrul de informare turistica – str. Ocinei – str. Col. Popovici – str. Sunatorii – str. Moldovei – cartier Ograda

Drumul este accesibil si cu masina de teren sau cu bicicleta Pentru bicicleta va recomandam traseul marcat C2 sau traseul configurat C1.

Pietrele vii au puteri magice

Oamenii locului spun că pietrele vii au puteri magice și că îi protejează pe cei care ajung la ele. Există o condiție,însă. Va trebui să fie mangaiate sau udate de cel care dorește protecția lor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor