De mâine se intră în Postul Crăciunului. Ce trebuie făcut astăzi, de Lăsata Secului

sursă foto Revista teo

Postul Crăciunului 2019

De mâine se intră în Postul Crăciunului. Ce trebuie făcut astăzi, de Lăsata Secului

De mâine se intr în Postul Crăciunului care ţine până pe 25 decembrie. Pentru a se pregăti de una dintre cele mai frumoase sărbători, creştinii vor posti 40 de zile.

Lăsatul secului este în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie.Este ziua când se mai pot consuma mâncăruri care nu sunt de post.

De Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului, creştinii petrec alături de familie. La masa de Lăsata Secului se strâng rudele apropiate sau prietenii şi se desfată cu bucate gustoase: ciorbă, fripturi, plăcinte şi vin.

In mediul rural, rudele se strâng la cineva acasă. Se pun la masă si servesc bucate din belsug. În Muntenia Lăsata Secului este o petrecere în familie. Se obișnuiește ca cei mici să se ducă la cei mari, copiii la părinți, finii la nași și aduceau câte un plocon, sărutau mâna gazdei și cereau iertare, pentru a intra împăcați cu toată lumea în Postul Crăciunului. Superstiţiile spun că dacă pieptul găinii aduse la masă este gras, iarna va fi grea, viscolită şi geroasă, iar dacă pieptul este slab se prevesteşte o iarnă blândă şi o vară rodnică, anunţă realitate.net.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/prahova-este-promovata-la-targul-de-turism-al-romaniei/?fbclid=IwAR1elEEHa2UxGInqHqJuHit8AUjUkmESzBuqshH4dIZ5qFsJYluE1bcIlps

Cei care vor posti trebuie să ştie că în zilele de luni, miercuri si vineri, pe timpul celor 40 de zile de post se va consuma mâncare fără ulei şi fără vin. În zilele de marţi şi joi se face dezlegare la untdelemn şi vin. Mai mult, sâmbetele şi duminicile, până pe 20 decembrie inclusiv este dezlegare de untdelemn, peşte şi vin.

Postul Crăciunului durează şase săptămâni şi îi pregăteşte pe credincioşi pentru marea sărbătoare a Naşterii lui Iisus Hristos. Semnificaţia postului are rădăcini în Vechiul Testament. Personajele biblice apar postind în diverse ipostaze. Patriarhii şi drepţii dinainte de Hristos, printre care Noe, Moise şi David petrec timp îndelungat în post şi rugăciune. Ei aşteptau venirea lui Mesia, se rugau pentru iertarea păcatelor şi ajutor divin în misiunea lor de conducere a poporului ales, informează stirilekanald.ro

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here