logo
RNTV Live

De maine începe programul de dezinsecție în Ploiești

combatare tânţari în Ploieşti
Mihai Constantinescu

De maine începe programul de dezinsecție în Ploiești

În perioada 14 – 26 iulie 2022, se vor executa servicii de dezinsecție, în orașul nostru.

Astfel, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va efectua următoarele servicii:

– dezinsecție combatere țânțari, în spațiile verzi, parcuri, aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 05.00 – 11.00;

– dezinsecție combatere țânțari, în spațiile deschise ale domeniului public, precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice, de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 22.00-04.00;

Produsele folosite

Produsele care vor fi utilizate în contextul acestor activități sunt:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML,având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al administrației publice locale.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile de dezinsecție se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Dezinsecția  se va realiza cu utilaje portabile și autopurtate.

Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

Modificări în funcție de vreme

În acest sens, se face apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.

În perioada menționată, este indicat să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor