logo
RNTV Live

De ce să studiezi Ingineria Petrolului și Gazelor la UPG

WhatsApp Image 2023-03-21 at 21.18.22
Borcea Bianca

Georgiana Ailincai este studentă la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, una dintre cele mai vechi facultăți din cadrul Universității Petrol și Gaze. 

Georgiana a început studiile în toamna anului 2021, imediat după absolvirea liceului. Facultatea a însemnat pentru ea și mutarea în alt oraș, ea locuind pană atunci în Fetesti, județul Ialomita.

Georgiana a ales facultatea la care este astăzi citind destul de mult despre ea și despre ce oportunități îi poate deschide aceasta. A oscilat între multe facultăți până a ajuns să aleagă Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, dar știe că a făcut alegerea corectă. 

“Am ales Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor în mod surprinzător, în urma unui film (Deepwater Horizon) pe care l-am vizionat când eram în liceu și care a ajuns să fie filmul meu preferat. Ei bine, acesta a fost doar începutul pentru că ulterior am citit, vizionat foarte multe documentare legate de acest domeniu și cu cât aflăm mai multe cu atât eram mai intrigată. Consider că a fost mâna destinului deoarece niciodată nu știam ce îmi place, nu știam ce să fac, însă a fost cea mai potrivită alegere.’’

Este cunoscut deja că Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor este una dintre cele mai grele din cadrul UPG, dar Georgiana face față cu brio examenelor și materiei destul de încărcate. Poate e greu ca pe langa stresul examenelor să ai și stresul ca nu te vei acomoda într-un oraș nou, dar ea a trecut peste toate acestea, imediat ce a intrat în Universitate tot stresul a dispărut. 

“Facultatea este dificilă, aș minți să spun altfel, însă cred că ăsta este unul dintre lucrurile mele favorite. Profesorii sunt alături de noi mereu și evident, este o diferență imensă de cum sunt profesorii universitari, toată lumea este deschisă, nimănui nu îi este teamă să vorbească. Prima sesiune a fost foarte dificilă din punct de vedere emoțional pentru mine, eram foarte panicată pentru că era ceva nou și tind să cred că noi oamenii suntem speriați de necunoscut în general. După ce a trecut prima sesiune m-am liniștit deoarece nu a fost atât de greu pe cât credeam și pe cât auzeam.”

Georgiana se implică activ în Liga Studentilor Ploiești, iar prin intermediul oamenilor de acolo a ajuns să simtă că Ploiesti a devenit un acasă pentru ea. 

“Liga Studentilor înseamnă deja familie pentru mine, mă implic activ în tot ce îmi permite timpul. Încerc mereu să las loc în programul meu pentru voluntariat și nici măcar nu o fac pentru a câștiga ceva (pe plan emoțional) o fac pentru bucuria pe care o simt în suflet atunci când simt că am făcut ceva să fiu de folos, sau că am ajutat pe cineva neputincios, fericirea lor mă face pe mine fericită de fapt.”

Georgiana îi încurajează pe toți absolvenții care au o pasiune pentru științele exacte și care își doresc să lucreze în inginerie să vină la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor din cadrul Universității Petrol și Gaze.

“Tinerii să nu aibă dubii cu privire la această decizie și să aleagă lucrul pe care și-l doresc cel mai mult și care li se potrivește. Probabil o să audă tot felul de păreri, sfatul meu e să își urmeze strict inima pentru că doar așa pot face cea mai potrivită alegere pentru ei.”

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor