logo
RNTV Live

De ce nu ar trebui să cumpărați medicamente de pe internet?

medicamente
Pantazi Bianca

În cadrul conferinței ”Siguranța Pacientului prin Siguranța Medicamentului”, Ministrul Sănătății, ALexandru Rafila a declarat că achiziția medicamentelor online în afara farmaciilor autorizate reprezintă în continuare un pericol și viața multor oameni depinde de siguranța pe care ți-o dă medicamentul pe care îl iei. Ministrul a spus și că ”Nu este suficient ceea ce facem poate până în momentul de faţă, trebuie să lucrăm mult la informare”.

Ministrul Alexandru Rafila a spus că ”Orice medicament luăm, trebuie să îndeplinească două condiţii, una este legată de siguranţă şi cea de-a doua este legată de eficacitate. Acest lucru, mai ales în trecut, nu era îndeplinit pentru faptul că existau medicamente falsificate, de multe ori achiziţionate din surse nesigure. Această problemă a rămas în continuare, achiziţia medicamentelor online în afara farmaciilor autorizate să facă acest lucru şi anume să vândă medicamente online reprezintă în continuare un pericol”.

„Cred că avem foarte multe de făcut în a educa publicul, pacienţii, să evite să acceseze astfel de forme de procurare a medicamentelor şi să le procure pe toate, mă refer la cele pe bază de prescripţie dar şi medicamentele care se eliberează fără prescripţie, numai din farmaciile autorizate, iar dacă fac acest lucru, în sistem online, să verifice pe site-ul Ministerului Sănătăţii cine sunt operatorii care pot să facă acest lucru”, a mai arătat ministrul.

Rafila a precizat că „viaţa multor oameni depinde de siguranţa pe care ţi-o dă medicamentul pe care îl iei, să fie un medicament care este eficace şi sigur din punctul de vedere al administrării”.

„Nu este suficient ceea ce facem poate până în momentul de faţă, trebuie să lucrăm mult la informare, pentru că informarea, în politica medicamentului, este o componentă esenţială, care ţine de sănătatea publică”, a completat el.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (5) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Ministrul Sănătății, avertisment legat de pericolul medicamentelor cumpărate de pe internet – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor