logo
RNTV Live

De ce este necesar să folosim SPF și cum poți știi care este cantitatea potrivită pentru pielea ta?

1622152322706
Constantin Corina

SPF (sun protection factor) este factorul de protecție solară al unui produs cosmetic. Mai precis, el măsoară cu cât este mai mare gradul de protecție oferit în comparație cu cel al pielii neprotejate. De exemplu, în cazul unui produs cu SPF 30, acesta oferă de 30 de ori mai multă protecție decât pielea pe care nu s-a aplicat cremă solară. De asemenea, acest factor măsoară și gradul de radiații UVB pe care le blochează.

—»Un SPF de 30 filtrează 96,7% dintre radiații

—»Un SPF de 50 filtrează 98% dintre radiații.

—»Un SPF de 15 oferă o protecție de 93% în fața radiațiilor UVB.

  • loțiunile de soare nu acționează imediat ce le aplici pe piele(trebuie să treacă cel puțin 15 minute de la momentul aplicării până când te expui la soare)
  • dacă rămâi la plajă mai mult de o oră nu uita să reaplici crema, pentru că SPF este activ doar pentru o perioadă limitată de timp.
  • foloseste o cremă diferită pentru față și corp( loțiunea care are rolul de a-ți proteja fața trebuie să fie de asemenea cu spectru larg, de preferat cu SPF mai mare)

SPF pentru tenul deschis

Pielea de culoare deschisă este cea mai sensibilă la radiații din cauza cantității scăzute de melanină, care oferă o oarecare protecție împotriva razelor UV.

  • trebuie să acorzi o atenție specială protecției solare și să folosești produse cu factor ridicat. În cazul expunerii prelungite, SPF 50 este alegerea perfectă, iar în cazul unei expuneri mai reduse, va fi în continuare nevoie de aplicarea unor produse cu SPF 30.

SPF pentru tenul normal

Acest tip de ten conține o cantitate medie de melanină, așadar, un grad natural de protecție este deja asigurat.

  • în cazul expunerii reduse, poți folosi un produs cu SPF 15. SPF 30 este recomandarea ideală atunci când îți petreci o perioadă mai lungă în bătaia razelor de soare.

SPF pentru tenul închis

Pielea de culoare este mai putin sensibilă la efectele nocive ale razelor UV.

  • o cremă cu SPF 15 poate fi eficientă în acest caz, oferind gradul de protecție necesar pentru a evita apariția arsurilor.

Aplicare

Loțiunea cu SPF se aplică prin tamponare astfel încât să se distribuie uniform pe toată suprafața și să fie absorbită mai ușor.

  • Cantitatea de cremă aplicată este de asemenea importantă, FDA recomandă 2 mg/cm pătrat de piele.

Cremele minerale acționează mai rapid decât cele chimice datorită mecanismului de reflectare a radiațiilor, iar pentru acestea din urmă este indicat să aștepți măcar 20 de minute de la aplicare până la expunerea la soare.

Sursa: actualitateadesud.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor