Guvernul a renunţat la operaţionalizarea structurilor antifraudă judeţene din cadrul ANAF, care ar fi trebuit să devină active începând cu 1 iulie. Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a explicat că măsura ar fi generat cheltuieli inutile şi o fragmentare a procesului decizional.

„Activitatea acestor structuri ar fi implicat costuri suplimentare pentru bugetul public, dar şi un plus de birocraţie, în condiţiile în care DGAF are deja direcţii regionale funcţionale”, a transmis Nazare, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a subliniat că, prin această decizie, se păstrează o arhitectură instituţională coerentă, evitându-se extinderea inutilă a aparatului administrativ. „Nu ne permitem expansiune instituţională şi un sistem care să genereze şi mai multă birocraţie. Următorul pas este eficienţa managerială, printr-un sistem de coordonare centralizat, care să performeze”, a adăugat el.

Guvernul a motivat decizia prin nevoia de a preveni evaluările fragmentate, care nu reflectă o viziune unitară asupra riscurilor, şi de a evita costurile administrative suplimentare asociate înfiinţării de noi structuri teritoriale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook facebook.com/republikanews.