logo
RNTV Live

De anul viitor, se vor vinde brazi doar la ghiveci? Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Video/ Metodă pur românescă de a transporta brazii. Nu o să-ţi vină să crezi!
Mihai Constantinescu

Brazi de Crăciun

De anul viitor, se vor vinde brazi doar la ghiveci? Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Cei care preferă barzii naturali, trebuie să ştie că  Romsilva scoate la vânzare pentru sărbătorile de iarnă 40.000 de pomi de Crăciun.  26.000 dintre ei sunt brazi, iar restul de 14.000 provin din specia molid. Prețurile de vânzare sunt stabilite în funcție de înălțime și de specie.

Prețurile vor varia între 15 și 35 de lei, potrivit digi24.ro. Astfel, molizii cu înălțimi între 70 de centimetri și 1,3 metri vor costa 15 lei bucata, iar brazii cu înălțimi cuprinse între 2 și 3 metri vor costa 35 de lei. Prețurile menționate nu includ TVA.

Reprezentanţii Romsilva precizează că solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar preţul se aprobă de fiecare direcţie silvică în parte, pornind de la tariful minim de 25 lei/metru. Valorificarea acestora se face de către direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine.

Se intenţionează ca anii următori să fie puşi pe piaţă doar brazi în ghivece astfel încât aceştia să poată fi ulterior plantaţi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-nu-mai-ai-voie-sa-tai-porcul-din-curte-daca-nu-faci-asta/?fbclid=IwAR0VN7QMR5VfTCYtp0njWYnU_P6Qhp8SOJklCg9NELPzuiEfEmDOZP9EWeI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor