De anul viitor, se vor vinde brazi doar la ghiveci? Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

brazii de Crăciun Video/ Metodă pur românescă de a transporta brazii. Nu o să-ţi vină să crezi!
Video/ Metodă pur românescă de a transporta brazii. Nu o să-ţi vină să crezi!

Brazi de Crăciun

De anul viitor, se vor vinde brazi doar la ghiveci? Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Cei care preferă barzii naturali, trebuie să ştie că  Romsilva scoate la vânzare pentru sărbătorile de iarnă 40.000 de pomi de Crăciun.  26.000 dintre ei sunt brazi, iar restul de 14.000 provin din specia molid. Prețurile de vânzare sunt stabilite în funcție de înălțime și de specie.

cel mai verde complex reziential

Prețurile vor varia între 15 și 35 de lei, potrivit digi24.ro. Astfel, molizii cu înălțimi între 70 de centimetri și 1,3 metri vor costa 15 lei bucata, iar brazii cu înălțimi cuprinse între 2 și 3 metri vor costa 35 de lei. Prețurile menționate nu includ TVA.

Reprezentanţii Romsilva precizează că solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar preţul se aprobă de fiecare direcţie silvică în parte, pornind de la tariful minim de 25 lei/metru. Valorificarea acestora se face de către direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine.

Se intenţionează ca anii următori să fie puşi pe piaţă doar brazi în ghivece astfel încât aceştia să poată fi ulterior plantaţi.

Vezi şi https://republikanews.ro/atentie-nu-mai-ai-voie-sa-tai-porcul-din-curte-daca-nu-faci-asta/?fbclid=IwAR0VN7QMR5VfTCYtp0njWYnU_P6Qhp8SOJklCg9NELPzuiEfEmDOZP9EWeI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here