logo
RNTV Live

Dark Web vinde mii de animale sălbatice. Acestea sunt pe cale de disparitie

GoldEyedGreyGreenToad-e1683683637433
Constantin Corina

Pe fondul dezvoltării ecologice conduse de om, comerțul ilegal cu animale sălbatice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa existenței continue a multor specii. Din păcate, internetul a permis ca acest comerț să se extindă mai ușor ca niciodată.

Pe lângă comerțul în plină expansiune pe rețeaua deschisă, noi cercetări au identificat sute de specii comercializate pe rețeaua întunecată, inclusiv broasca din deșert din Sonora (Incilius alvarius). În mod neașteptat, acest comerț ilegal nu este în primul rând pentru animale de companie.

  • „Ceea ce ne-a surprins a fost că majoritatea speciilor care sunt comercializate acolo sunt pentru proprietățile lor de droguri recreative”, a declarat Phill Cassey, ecologistul de la Universitatea din Adelaide, pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC). „În special pentru compușii psihoactivi”.

În timp ce 90% din comerțul cu animale sălbatice din rețeaua întunecată a constat din plante și ciuperci pentru consumul de droguri, unele animale au fost comercializate în aceleași scopuri, cum ar fi broasca otrăvitoare menționată anterior. Glandele toxice ale broaștei din deșertul Sonoran conțin 5-MeO-DMT psihedelic.

  • „Oamenii le schimbă practic pentru a le linge”, a spus Cassey pentru ABC.
  • „Din ce în ce mai mult, comerțul cu animale sălbatice are loc și pe deep web, care constă în rețelele sociale și aplicații de mesagerie privată”, scrie echipa în lucrarea lor.
  • „Având în vedere că comerțul ilegal are loc frecvent pe web deschis, care este ușor de găsit, principalul motor citat al comerțului ilegal pe internet este lipsa de aplicare. Aceasta înseamnă că supravegherea și aplicarea regulată pot acorda prioritate acestor zone ale internetului”.
  • „Dacă în viitor comerțul cu animale sălbatice crește pe rețeaua întunecată, am oferit o linie de bază pentru a compara compoziția și frecvența comerțului cu”, concluzionează Stringham și echipa.

Mai multe detalii despre animale puteti găsi în sursa citată.

Sursa: sciencealert.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor