logo
RNTV Live

Profesoara DANA LICA, antrenorul de genii

Dana Lică
Mihai Constantinescu

Ploieştenii cu care ne mândrim: asăzi profesoara DANA LICA!

Locuitori ai orașului nostru, din diferite domenii de activitate, și-au pus amprenta și i-au adăugat valoare prin performanțele pe care le-au obținut. În demersul municipalităţii prin care se doreşte ca astfel de oameni să fie cât mai bine cunoscuţi, a fost aleasă şi prof. DANA LICA,

„Sunt de părere că fiecare om aparține unui loc. EU M-AM «ÎMBRĂCAT» CU ROMÂNIA!“Dana Lica.

Acesta este profesoara de informatică de la Colegiul Național I.L.Caragiale. Este ,totodată, coordonatoarea Centrului Județean de Excelență Prahova este, fără exagerare, numele cu care este asociată, întotdeauna, performanța în educație.”Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit în cele mai bine de trei decenii de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale.

În ultimii zece ani se află în spatele a numeroși elevi ploieșteni care au fost admiși la universități de prestigiu, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London.Este autor și coautor la peste zece manuale de Informatică, membru în diverse comisii de profil.

Dana Lica, Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler

Performanțele sale au fost încununate cu Ordinul ”Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler”. În urmă cu doi ani a reușit să obțină, în premieră pentru învățământul prahovean, premiul MERITO: acesta este un proiect de recunoaștere a excelenței în Educație.Primăria municipiului Ploiești i-a decernat, în repetate rânduri, titlul de Profesorul Anului, pentru dăruirea și rezultatele de excepție pe care elevii săi le-au obținut în cadrul competițiilor la nivel național și international în domeniul informaticii.

Ploieştenii cu care ne mândrim

Recent, a fost prezetnată povestea unei alte prloitence cu care ne Mândrim. Este vorba despre  Alexa Tudose. În prezent, studentă la Oxford, fosta elevă a Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiești este cunoscută, pretutindeni, ca ”românca de aur la Informatică”.

Vezi povestea ei AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/nu-transformati-sarbatorile-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cadouri-de-craciun/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor