logo
RNTV Live

Dan Barna, noul vicepreședinte ALDE la nivel european

6I8A5127-1 (1)
Andrei-Vlăduț Gușter

Duminică, în urma Congresului ALDE de la Stockholm, Dan Barna, vicepreşedintele USR, a fost desemnat vicepreşedinte al partidului european ALDE şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii, conform Uniunii Salvaţi România.

Delegați din peste 60 de țări au participat la Congresul ALDE de la Stockholm. Aceștia, conform unui comunicat de presă al USR, au apreciat experienţa lui Dan Barna şi implicarea acestuia în promovarea liberalismului în Uniunea Europeană şi vecinătatea acesteia.

Dan Barna: „Valorile liberale ne asigură în continuare calea spre dezvoltare şi proiecte de succes precum PNRR. Acestea vor reprezenta fundaţia solidă pentru combaterea populismului şi a extremismului. Mulţumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susţinere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuşi împreună.”

De asemenea, Cătălin Drulă, liderul delegaţiei prezente la Stockholm, a spus că, după alegerea lui Dan Barna ca vicepreşedinte ALDE, „USR are o voce europeană şi mai puternică”.

„Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă. Este reprezentată în instituţiile Uniunii Europene cu 65 de deputaţi şi cinci membri ai Comisiei Europene”, se mai arată în comunicat.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor