logo
RNTV Live

Cutremurul din Arad a avut o replică de 3,2 grade. Primarul din Arad a ieșit pe stradă după cutremur

bibart
Dumitrache Catalina

Călin Bibarț, primarul Aradului a ieșit imediat pe stradă, după seismul de 5,3 grade care a lovit orașul pe care îl administrează.

Citește și: Cutremur în Arad, cu magnitudinea 5,3

„Am dat o tură repede prin oraș. Nu avem victime, oameni răniți, pagube majore. Avem situații, cum e aceasta de aici unde ne aflăm, unde au căzut evident clădirile vechi și neîngrijite.

Acum își arată fața mai puțin plăcută. Bine că nu au căzut pe trecători. Sunt doar pagube la acoperiș. Vom continua și cu amenzile și cu supraimpozitarea, pentru cei care nu înțeleg că nu au doar drepturi, ci și obligații”, declară Călin Bibarț.

„Suntem cu arma la picior, dacă trebuie să intervenim”, a mai adăugat acesta.

Seismului din Arad i-a urmat și o replică, de 3,2 grade pe scara Richter.

,,Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în judetul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, transmite IGSU.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor