logo
RNTV Live

Cutremurător! O femeie cu probleme psihice și epilepsie își crește fetița într-un adăpost cu pereții găuriți

casa-sangeru
rnews

O femeie cu probleme psihice și epilepsie își crește fetița într-un adăpost cu pereții găuriți

Caz social cutremurător în Prahova. O femeie de 35 de ani din Sîngeru cu afecțiuni psihice care suferă și de epilepsie își crește fetița abia născută în condiții de nedescris. 

Femeia mai are doi copii care sunt în plasament. Pe Dumitrița a născut-o de sfântul Dumitru și a adus-o într-o casă care cu greu se poate numi astfel.

Adăpostul are pereții plini de găuri care sunt astupate cu cartoane și cu pământ. Camera e încălzită cu un godin vechi. De apă curentă nici nu poate fi vorba.

Marea problemă este însă alta. Mama fetei nu poate avea grijă de copil fiind ajutată de vecini. Femeia are afecțiuni psihice și face și crize de epilepsie. Vecinii spun că o criză durează și câteva ore și se tem pentru siguranța bebelușului care s-a născut perfect sănătos.

Copilașul s-a îmbolnăvit însă la doar câteva zile după ce a fost adusă de la maternitate din cauza condițiilor improprii din casă.

Mama copilului este semianalfabetă și nu poate prepara singură rețeta de lapte praf. Și nici să-i dea tratament corespunzător nu poate.

Cazul este cunoscut atât la Primăria Sângeru, cât și la DGASPC.

Autoritățile sunt însă cu mâinile legate, pentru că legea protejează mai degrabă mama decât copilul.

Femeia și concubinul ei au refuzat să o dea și pe Dumitrița în plasament.

În aceste condiții, celor de la  DGASPC nu le rămâne decât să monitorizeze cazul…

Și, în cazul în care se întâmplă ceva, să sesizeze instanța, pentru a putea prelua copilul.

Sursa: Ziarul Incomod

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor