logo
RNTV Live

CUTREMURĂTOR/ ” Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine ştie!” Cum îşi bate joc statul român de supravieţuitorii incendiului de la Colectiv

tedy ursuleanu
rnews

Un an şi jumătate a trecut de la tragedia care a cutremurat România. 64 de suflete şi-au pierdut viaţa în clubul morţii, clubul Colectiv. Cei care au supravieţuit au rămas cu sechele pe viaţă. Fizice şi, mai ales psihice. Printre ei şi Tedy Ursuleanu o tânără batjocorită acum de statul român.

“Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine știe!” spunea tânăra, supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv, atașand hârtia primită de la DGASPC. (foto) Peste un an de zile trebuie să vină înapoi la comisia care i-a acordat gradul de handicap și să demonstreze cu adevărat că nu i-au crescut degete noi la mâna dreaptă și că stânga este la fel.

tedy ursuleanu 2

Ministerul Muncii: “Persoana încadrată în grad grav de handicap, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pe toată durata handicapului, beneficiază de: indemnizație lunară în cuantum de 234 lei, buget complementar în cuantum de 106 lei, asistent personal sau indemnizație lunară  în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii. De asemenea, persoana încadrată în grad grav de handicap beneficiază și de alte facilități prevăzute de lege (scutire plată chirii, transport, plata dobânzii la creditele pentru achiziționarea unui automobil sau adaptarea/amenajarea locuinței în raport cu nevoile specifice)”

Tedy nu se plânge de funcționarul care îi cere să revină peste un an, nu se plânge de statul care ii acorda 234 de lei îndemnizație de handicap, se plânge de legea care e strâmbă, umilitoare, făcută în bătaie de joc.

Mâna lui Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incendiului din clubul Colectiv

tedy ursuleanu mana

sursa – www.paularusu.ro

sursa foto – www.paularusu.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor