logo
RNTV Live

Cutremur în Turcia » Studenții români cer ajutorul statului! (VIDEO)

cutremur-turcia-scaled
Ștefan Petre

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență de un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, zonă afectată de uriașul cutremur produs.

Grupul de cetățeni români, format din nouă studenți și un profesor coordonator, a solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere. S-a confirmat faptul că cetățenii români sunt în siguranță, în urma discuției cu ambasada și autoritățile locale, scrie Wall-Street.ro.

Conform unui update al G4Media, cei 10 români se vor întoarce în țară astăzi (luni), la bordul aeronavei care transportă echipajele române de salvatori în Turcia.

Până acum, aceasta este singura solicitare de asistență consulară în legătură cu acest cutremur. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde ajutor, conform competențelor legale, dacă situația va fi de așa natură.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor