logo
RNTV Live

Curtea de Conturi cere 2000 de lei pentru 50 de bani nejustificați în contabilitate. Vezi unde se întâmplă asta

curtea_de_conturi (Large)
Oana Stoica

La noi ca la nimeni! Este zicala care se potrivește mănușă ultimului raport de control al Curții de Conturi, la Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești. Conducerea societății a rămas fără cuvinte când a citit măsurile impuse de auditori în urma controlului. Directorii societății s-au trezit că au de plătit carburantul consumat în timpul acțiunilor de deszăpezire. Mai exact, reprezentanții curții de conturi au încheiat anul acesta verificarea activității SGU pentru anii 2013 – 2014. Cum la acel moment, directorii societății nu puteau beneficia de ore suplimentare, conform contractului,  auditorii au considerat că aceștia nu pot justifica deplasările cu mașina instituției, dacă aceste deplasări s-au făcut peste orele de program. Așa că tot combustibilul consumat, deși mașinile au fost folosite doar în interes de serviciu, le-a fost imputat celor care au făcut drumurile fără a fi acoperiți de orele suplimentare.  ”Este vorba despre perioada în care am făcut deszăpezirea. Am fost pe teren atât eu cât și directorii aduncți. Am verificat dacă sunt probleme în oraș, tocmai pentru a putea interveni la timp. Ne-a prins și miezul nopții pe teren….la minus 20 de grade. Este absurd ce se întâmplă, iar aceste concluzii ale Curții de Conturi sunt și mai absurde”, ne-a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploiești. Conform fișelor de parcurs, Donald Constantin are de achitat 2.400 de lei. Și Mihai Păun, unul din subordonați are de dat la fisc 950 de lei. Campion este însă celălalt director adjunct, Ovidiu Negulescu, care are de plătit 6.800 de lei pentru combustibilul consumat…tot în interes de serviciu, dar fără acoperirea orelor suplimentare.

Aberațiile din raportul curții de Conturi nu se opresc aici. Unui jurist al SGU, care a achitat o taxă la Tribunal pentru o acțiune în instanță a societății, i se impută aproape 2000 de lei. Suma reprezintă penalitățile la cei nici 50 de bani pe care juristul trebuia să-i primească rest de la Tribunal, și pe care nu i-a mai adus la SGU.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor