logo
RNTV Live

Cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani din România, râvnită şi de străini

lucrare de infrastructură Lucrare de amploare în România. Podul va intra în top din Europa/ sursă foto Radio Vacanţa
Mihai Constantinescu

Lucrare de amploare în România. Podul va intra în top cinci din Europa

Cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani din România, râvnită şi de străini. Este vorba despre proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Pentru proiectul de 500 de milioane de euro, se luptă cot la cot chinezii, japonezii , spaniolii şi românii. Recent au fost depuse mai multe oferte pentru preluarea contractului de proiectare şi execuţie.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/la-plopeni-exista-singura-forja/

Câştigătorul va fi ales în baza celui mai bun raport calitate-preţ, iar durata acestuia va fi de nouă ani şi jumătate. Firma care va executa lucrările va oferi o garanţie a lor pe termen de cel puţin 5 ani.

Lungimea totală a podului va fi de 1.974,30 şi lăţime 31,70 metri. Se va încadra lejer în top cinci poduri din Europa. Calea pe pod va avea 22 de metri şi va fi alcatuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 metri laţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 metri laţime, două acostamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având laţimi de câte 2,80 m fiecare.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Gândul.Info

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor