logo
RNTV Live

Cum te ajută facultatea să ajungi un antreprenor de succes

WhatsApp Image 2023-03-22 at 07.45.58
Borcea Bianca

Mădălin Chivu are 27 de ani, propria afacere și urmează programul de masterat la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea Științe Economice, Specializare Administrarea Afacerilor în Industria de Petrol și Gaze. A absolvit de curand Facultatea Știinte Economice, Specializare Management și și-a dorit să rămână tot la UPG pentru a continua studiile. 

Lucrează încă din liceu în domeniul în care studiază și și-a dorit de mic să își deschidă propria afacere, iar acum a reușit asta. 

La terminarea liceului nu consideram că am nevoie de facultate deoarece lucram, eram mulțumit de cât câștig, dar ulterior mi-am dat seama că este important să urmez și studii universitare deoarece mă vor ajuta în dezvoltarea mea personală și profesională. Iar după 3 ani de pauza am început programul de licența. Mediul, profesorii, colegii, mi-au demonstrat că am luat decizia buna pentru a-mi continua studiile. Profesorii sunt mereu aproape de noi, ne-au ajutat și susținut la nevoie, ne-au creat contexte pentru a ne dezvolta și se organizează periodic evenimente de interes pentru studenți ce conțin activităti nonformale pentru a-i ajuta sa se pregătească pentru activitatea lor profesională ulterioară. 

Îmi place domeniul antreprenorial și de asta am știut pe ce specializare vreau sa aplic. Am ales Management deoarece doream ca la finalizarea studiilor să îmi deschid propria afacere și aveam nevoie să îmi fixez bazele. În cadrul facultății am participat și la cursuri extra de Competențe Antreprenoriale, care m-au ajutat să îmi ating obiectivele pe partea profesională. Am avansat rapid la locul de muncă și ulterior am avut curajul să îmi dau demisia și să încep propria afacere.

Viața de student nu a început ușor si nu a fost plină de reușite din prima zi, a avut și examene mai grele unde a întâmpinat dificultăți, dar nu a renunțat.

Prima sesiune nu a fost prea reușită, mi-a fost greu deoarece lucram in paralel și astfel am rămas cu câteva restanțe. Dar profesorii au fost înțelegători, am susținut examenele in perioada de restanțe, la finalul anului luand toate creditele și devenind integralist. M-am ambiționat și din anul 2 am beneficiat și de 2 burse datorită performanțelor la nivel academic și extracuriculare.

Mădălin se implică activ și în acțiuni de voluntariat, din 2018 este voluntar la Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești și membru al Casei de Cultură a Studenților Ploiești, unde activează alături de trupa de dans Atlantis. Consideră că prin intermediul voluntariatului a obținut numeroase competențe care i-au fost de ajutor atat ca antreprenor, cat și ca student. De la jumătatea anului 2022 este Coordonator de voluntari la Fundația Județeană pentru Tineret Prahova unde ajută tinerii să își dezvolte abilități prin activități nonformale dedicate acestora. 

Îi încurajez pe studenții Universității care au înclinații artistice, să le dezvolte în cadrul Casei de Cultură a Studenților Ploiești, acolo se pot dezvolta pe domenii precum dansul, muzica, teatrul, scriere creativa în cadrul unui cenaclu literar și altele. Se poate veni și cu inițiative din partea studenților pentru a forma diferite activități care se pot desfășura in incinta Casei de Cultură a Studenților.

Mădălin Chiru are numeroase pasiuni printre care dansul, muzica, sportul, dezvoltarea personală și profesională și recunoaște că mediul educațional din cadrul Universității Petrol-Gaze l-a ajutat să își dezvolte aceste pasiuni.

Sfatul meu pentru tinerii care termină liceul este de a urma și un program de studii universitare, deoarece acesta le va completa lipsurile în ceea ce privește cunoștințele și competențele. Să își aleagă bine specializarea în funcție de înclinațiile și dorințele acestora, iar în timpul studenției să participe și la activități extracuriculare pentru a experimenta și partea aceasta distractivă și nonformala de dezvoltare. Eu am avut ocazia să plec din oraș, dar am ales sa rămân deoarece consider ca dacă ai un plan și vrei cu adevărat sa ajungi să faci performanță într-un domeniu, este important și mediul, dar cel mai important este individul, determinarea și perseverența acestuia. Deci noi ne atragem succesul sau eșecul, restul sunt scuze.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor