logo
RNTV Live

Cum se vede Ploieștiul din Capitală? „Cel mai șmecher oraș”

sabina-iosub
rnews

Cunoscuta jurnalistă Sabina Iosub a publicat pe jurnalul.ro un excelent editorial în care descrie mediul politic ploieștean. Redăm integral textul publicat de Sabina Iosub:

„Câți dintre cei care nu aveți buletin de Ploiești ați fost prin Ploiești vreodată? Prin Ploiești orașul, nu pe centură! Puțini, nu? Câteva vizite, de multe ori accidentale și – mai ales – scurte! Probabil că urbea care atunci când se descrie spune că București e cel mai mare cartier al Ploieștiului, e cel mai ocolit oraș din țară.

Nu știu cum se face, da’ Ploieștiul ăsta e cel mai șmecher oraș. Nu, nu de când omniprezentul Ghiță e erou și autor al principalelor scandaluri, ci de mult timp. Întrebați-i pe jurnaliștii mai vechi și toți vă vor spune același lucru: n-a fost guvernare națională care să nu fi avut un grup de la Ploiești. Și nu orice grup, ci cel mai influent, cel mai bine structurat şi – de multe ori – cel mai lipsit de scrupule. Țărăniști, pesediști, pedeliști, toți, fără excepție, au avut un grup de la Ploiești. Și, dacă Google nu se înșală, cred că și cel mai mare scandal penal din SRI tot la Ploiești s-a produs.

Ploieștenii pe care-i cunosc eu sunt, aproape fără excepție, oameni admirabili, buni profesioniști, unii chiar vârfuri, domni și doamne pe care să te bazezi și la bine, și la rău. E drept, eu cunosc doar ploieșteni plecați din Ploiești, dar sunt convinsă că și cei rămași sunt la fel. Și mă întreb cum naiba un oraș care e în stare să viseze atât de frumos, încât să se adune cu miile la meciurile din Liga a 4-a ale Petrolului – (cum a ajuns un asemenea club acolo e altă poveste a la Ploieşti) -, acceptă să fie condus și reprezentat de oameni ca Ghiță, familia Cosma, Bădescu, Anastase etc… Ori nu le mai pasă, ori mafia de acolo a tăiat orice șansă celor din afara acestor “famiglie”.

„Vienezul are fanfara, ploieșteanul politica!” E vorba lui Caragiale, despre care se zice că a fost încântat că Republica de la Ploiești a eșuat. Între timp, unii și-au creat a doua Republică, una numai a lor, dar pe banii tuturor. Și care ne-a eșuat pe toți!”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor