Mesele îmbelșugate de Paște pot fi un pericol pentru sănătate dacă nu suntem atenți la ce și cât mâncăm. După o perioadă de post, trecerea bruscă la fripturi, ouă, sarmale, dulciuri și băuturi carbogazoase poate duce direct la camera de gardă, avertizează nutriționiștii.

Specialiștii recomandă moderație și evitarea combinării tuturor preparatelor la o singură masă. Carnea de miel, de exemplu, ar trebui gătită la cuptor și servită cu legume și pâine integrală. Sarmalele pot fi făcute cu carne mai slabă, iar cozonacul sau pasca trebuie savurate separat, ca gustări.

De asemenea, hidratarea corectă și evitarea excesului de alcool sau sucuri acidulate sunt esențiale. Iar după masă, o plimbare în aer liber poate face diferența între o zi frumoasă în familie și o vizită nedorită la spital.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews