logo
RNTV Live

Cum să alegi corect încălțămintea pentru copii

pantofi-sport
Theo Tănăsescu

Cum să alegi corect încălțămintea pentru copii

Când vine vorba de pantofi pentru copii, părinții trebuie să știe foarte bine cum și când să aleagă o nouă pereche. Încălțămintea pentru copii trebuie să fie adaptată piciorului și perioadei de dezvoltare a micuților pentru a nu crea probleme de postură sau deformări ale labei piciorului.

Pentru că picioarele copilului cresc repede, ca să știi când a venit momentul să faci o nouă achiziție trebuie să verifici periodic pantofii pe care îi are deja și să te asiguri că încă îi mai vin fără să îl strângă. Fii atent în special la cusături și la zonele laterale. Dacă cusăturile sunt întinse și părțile laterale deformate, înseamnă că piciorul nu mai are loc în pantof. Vârfurile ridicate în sus sunt un semn că pantofii nu se potrivesc piciorului. Iar vârfurile sau călcâiele prea tocite semnalizează, de asemenea, că este momentul să cumperi pantofi noi pentru micuțul tău.

Cum să alegi pantofii potriviți pentru copilul tău

  • Probează-l întotdeauna în a doua parte a zilei, când piciorul este un pic mai umflat după activitățile de peste zi.
  • Dacă copilul nu are chef să meargă la cumpărături, alege o pereche de pantofi de pe un magazin online unde poți găsi modele variate și poți vedea toate informațiile despre produse, așa cum esteFashion Days.
  • Optează pentru un model cu velcro sau fermoare, care sunt ușor de încălțat. Evită variantele cu șireturi sau slip-on.
  • Investește în calitate – în special în pantofi din materiale care lasă piciorul să respire precum pânză sau piele. Acestea previn transpirația piciorului și apariția bășicilor sau a bătăturilor.
  • Alege pantofi cu talpa plată și aderentă, care sunt confortabili și oferă siguranță pe orice tip de suprafață. Talpa trebuie să fie suficient de groasă ca să protejeze talpa de pericolele de pe asfalt, dar și destul de flexibilă ca să lase piciorul să se miște în voie.
  • Nu în ultimul rând, fii atent la model și culoare. Alege pantofi care să se potrivească cu garderoba micuțului.

În ceea ce privește hainele pentru copii, și acestea necesită o atenție deosebită atunci când le alegi. În primul rând, ele trebuie să fie din materiale naturale, moi și non-alergice, precum bumbac organic, in sau materiale tratate, astfel încât să nu irite pielea sensibilă a copiilor. Astfel de materiale absorb transpirația și lasă pielea să respire. De asemenea, croielile trebuie să fie lejere pentru a nu constrânge mișcarea. Poți alege haine de copii de la Fashion Days unde vei găsi o selecție de branduri cu modele dedicate micuților – de la tricouri, la treninguri și geci – de bună calitate și la prețuri accesibile. Implică-l și pe micuț în alegerea lor și astfel, shopping-ul va fi și mai plăcut și nu vei avea surpriza să nu vrea să le poarte.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor