logo
RNTV Live

Cum să ajungi un cadru didactic de succes dacă alegi să îți continui studiile universitare la UPG

WhatsApp Image 2023-03-20 at 15.04.25-2
Borcea Bianca

Andreea-Elena Zafiu este studentă la Facultatea de Litere și Științe specializarea Pedagogia Invatamantul Primar și Preșcolar. A intrat prima pe locurile de olimpici după ce a absolvit Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” la specializarea învățător-educator cu o medie generală a celor 4 ani de liceu peste 9,80.

Andreea a ales să rămână în Ploiești la facultate deoarece și-a dorit să evolueze în orașul în care a crescut și a știut că pentru ea UPG (Universitatea Petrol si Gaze) este alegerea excelentă.

“Facultatea este cea mai bună alegere pe care o puteam face referitor la formarea mea profesională, am ales-o atât cu inima, cât și cu creierul, fiind în totalitate ceea ce îmi place și mă reprezintă.  Profesorii sunt partenerii noștri în învățare, sunt deschiși către orice nevoi are studentul, făcând în primul rând, cea mai bună echipă cu noi pentru a putea evolua frumos ca viitori profesori.”

Imediat după terminarea liceului, Andreea a participat la concursul de titularizare unde a obținut post de educatoare. Iubește sa lucreze cu copiii și nu-și imaginează că o alta meserie ar putea fi mai potrivită pentru ea decât cea de cadru didactic. Reușește să se împartă între viața de student și cea de cadru didactic și mărturisește ca nu obosește niciodată datorită pasiunii pe care o are pentru domeniul în care activează. 

“Este destul de dificil să-mi împart viața în viața de profesor și viața de student, însă cu o organizare foarte buna a timpului și a activităților, nimic nu este imposibil.”

Am vrut sa aflu si cum a fost sesiunea pentru un student care este admis pe locurile de olimpici, dacă mai există emoții după atatea examene și concursuri reușite cu notă maximă. 

“Prima sesiune a fost un cumul de teamă și curaj, chiar dacă acești doi termeni se afla în antiteză. Teamă pentru că nu știam cum se va simți acest lucru din punct de vedere psihic și emoțional, curaj pentru că orice lucru ce pare dificil mă motivează să reușesc și să mă aflu pe o treaptă cât mai sus. Eforturile au meritat, obținând o singură notă de 9, în rest toate de 10.”

Andreea-Elena Zafiu este unul dintre studenții cu care UPG se mandreste. Este sigură că facultatea pe care a ales-o este cea mai potrivită pentru ea și îi îndrumă pe toți absolvenții care simt că au vocație să studieze Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar la UPG.

“Recomand cu căldură PIPP oricărui tânăr ce dorește să urmeze studii universitare, este o ocazie inedită de a-ți descoperi noi calități, noi părți din tine, despre care nu știai că se află acolo. Este o facultate pentru care trebuie să simți atracție 100%, să ai vocație, să îți asumi faptul că, după absolvirea ei, vei fi luna de pe cerul a zeci de copii ce trec prin mâinile și inima ta.”

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor