logo
RNTV Live

Cum s-a petrecut accidentul de pe Şoseaua Vestului în care şi-a pierdut viaţa un om

accident Şoseaua vestului
Mihai Constantinescu

Cum s-a petrecut accidentul de pe Şoseaua Vestului în care şi-a pierdut viaţa un om

Azi noapte, în jurul orei 00.00 un grav accident rutier s-a petrecut pe Şoseaua Vestuluo. Un bărbat de 45 de ani a murit.

Reprezentanţii IJP Prahova anunţă că, în urma cercetărilor efectuate până la acest moment, s-a stabilit faptul că un conducător auto în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ploiești, care circula pe șoseaua Vestului din directia Nord catre Gara de Vest, ajuns la intersecția cu st. Gh.Gr. Cantacuzino, a efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism care circula in fața sa, circulând astfel pe banda pe care era amplasată calea de rulare a tramvaiului.

Totodată, nu respectă semnificația indicatorului rutier ,, ocolire prin dreapta” amplasată în dreptul stației de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni, iar la reintrarea pe banda destinată circulației autovehiculelor, acroșează bordura ce delimitează benzile de circulație ( cea a autovehiculelor de cea a tramvaielor), pierde controlul asupra direcției de deplasare și intră în coliziune cu o autoutilitară care era parcată pe partea dreaptă a sensului de mers Nord-Gara de Vest, în afara părții carosabile, potrivit sursei citate.

În urma coliziunii, autoutilitara este proiectată în autovehiculul care se afla, la rândul său, parcat în fața acesteia.
în urma accidentului, pasagerul dreapta față din primul autoturism în vârstă de 39 de ani din municipiul Ploiești rămâne încarcerat, iar echipajul de ambulanță sosit la fața locului constată decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest, precum și cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie, mai spun poliţiştii

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor