logo
RNTV Live

Cum poți deveni consilier onorific al primarului Dobre

Adrian Dobre se însoară
Oana Stoica

Orice ploieștean poate deveni consilier onorific personal al primarului Adrian Dobre. Ideea a pornit, spune edilul Ploieștiului, de la necesitatea implicării cetățenilor în rezolvarea problemelor orașului.  Adrian Dobre a venit cu ideea de a înfiinţa un aşa-zis cabinet de “consilieri personali onorifici”, această calitate putând fi deţinută de orice ploieştean care doreşte să se implice în rezolvarea unor probleme administrative şi să vină cu reclamaţii sau sugestii.

“În contextul demersurilor pe care le fac pentru a îmbunătăţi comunicarea dintre instituţie şi societatea civilă, propun un proiect nou, denumit «Consilierul onorific al primarului», dedicat cetăţenilor care vor să se implice în mod activ în diversele obiective pe care le derulează Primăria, astfel încât să poată face acest lucru într-un cadru organizat, folosind nişte mijloace de comunicare foarte clar stabilite, precum adresa de email primar@ploiesti.ro sau dispeceratul Primăriei, 984. Intenţia este să ajungem la un timp de răspuns de maxim cinci zile şi să rezolvăm mult mai rapid problemele pe care oamenii le vor semnala”, a declarat Adrian Dobre.

Vor exista inclusiv o perioadă de înscriere şi un proces de triere, iar ploieştenii care vor deveni consilieri onorifici vor primi inclusiv o legitimaţie. Mai mult, autorităţile se gândesc şi la o formă de recompensă, astfel încât viitorii consilieri care se vor dovedi foarte activi să fie invitaţi, săptămânal, la acţiunile Primăriei prin cartiere sau să participe la schimburi de experienţă cu reprezentanţii unor administraţii din alte oraşe.

Prima etapa a proiectului va fi lansata vineri, 25 noiembrie. De la aceasta data, in fiecare zi lucratoare, oricand intre orele 10.00 – 14.00, orice ploiestean care vrea sa se implice in mai binele cartierului in care traieste, poate depune la Registratura Primariei sau pe adresa de e-mail primar@ploiesti.ro o solicitare de inscriere in programul  Consilier Onorific al Primarului, document in care motiveaza pe scurt dorinta de a se implica in rezolvarea problemelor comunitatii.

In intervalul 25 noiembrie – 5 decembrie va fi facuta selectia membrilor primului Corp al Consilierilor Onorifici. Acestia vor primi legitimatiile care le atesta calitatea in cadrul ceremoniei care va avea loc la Sala Europa din Palatul Administrativ la data de 9 decembrie.

Urmatorul proces de selectie si legitimare va avea loc in intervalul 13 – 27 februarie 2016.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor