logo
RNTV Live

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a Tineretului în Prahova

342450688_3595221854034167_6657463859224437514_n
Borcea Bianca

De Ziua Națională a Tineretului, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a proiectului „Reprezentant pentru o zi”, implementat de către Fundația Județeană pentru Tineret Prahova sub coordonarea Fundației Naționale pentru Tineret. În Prahova, 20 de tineri au luat parte la proiect, 19 aleși locali au fost implicați și 11 instituții publice din 9 localități din județ.

La Consiliul Județean Prahova, Ulescu Tudor Mihai, Stoica Ana Maria și Ene David Mihai, trei dintre tinerii selectați, au luat parte la discuții alături de conducerea instituției, au învățat despre structura și activitatea aparatului propriu al Consiliului și au vizitat instituții subordonate. La finalul vizitei, tinerii au realizat o analiză a experienței lor și și-au exprimat aprecierea pentru cunoștințele acumulate.

Am făcut un tur al Consiliul Județean Prahova si am vizitat toate direcțiile, departamentele si comisiile din consiliu. Am petrecut ceva timp si cu domnii vicepreședinți în timp ce dezbăteau cum va funcționa platforma in care primăriile si consilierii locali vor putea încarcă tot felul de proiecte pentru primirea avizelor sau certificatelor. Personal, țin sa mentionez oamenii de la “Birou sănătate, cultură, învățământ, mass media, sport-tineret, ong-uri, turism” care au stat cu noi pe toata durata vizitei, au fost foarte deschiși si au facut toata vizita mult mai interactivă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova ???????????????????????? ???? ????????: Ene David Mihai

A fost o experienta foarte tare! Ma bucur ca am participat si ca am putut afla mai multe despre Consiliul Judetean Prahova!

Președintele Consiliului Județean Prahova ???????????????????????? ???? ????????: Ulescu Tudor

Cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului, Instituția Prefectului Județul Prahova, a fost gazda a doi elevi din cadrul liceelor, Colegiul Național Nichita Stănescu și Colegiul Național Al. I. Cuza.

Ziua de azi a fost o experienta pe care cu siguranță nu o voi uita. Am fost foarte bucuros sa vad cât de deschiși au fost atât prefectul, cât și subprefectul și angajații din instituție. A fost și o oportunitate perfecta sa înțeleg cu ce se ocupa cu adevărat Instituția Prefectului, ce pârghii are pentru a asigura aplicarea legii, dar și neajunsurile instituției.

Prefect al Județului Prahova pentru o zi: Robert Avram

Astăzi a fost o zi foarte interesantă, plină de informații noi privind administrația publică. Am aflat multe aspecte importante ce au să constituie Instituția Prefectului, precum: atribuțiile conducătorilor instituției, atat ale domnului prefect, cat si ale domnului subprefect, totodată fiindu-ne prezentate și serviciile/compartimentele din cadrul instituției de referință, dar si anumite acte specifice. Aceasta experienta o recomand tuturor celor care doresc sa afle mai multe despre administratia publica, direct de la sursa!

Subprefect al Județului Prahova pentru o zi: Silviu Florin Budacă

Vizita de lucru la sediul municipalității ploieștene a început încă de dimineață, tinerii Vlad George Enescu, Eduard Rareș Irimia și Ana-Maria Alexandra Cazacu fiind prezenți la o ședință de lucru la care au participat primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și viceprimarii Daniel Nicodim și Anca Adina Popa.

Ziua de astăzi a fost una plină de ședințe diverse, iar în timpul rămas între aceastea am avut ocazia de a vizita mai multe direcții din cadrul Primăriei de unde am aflat informații care mă vor ajuta în viitor pentru a înțelege într-un mod mai eficient procesul decizional. Țin să menționez că apreciez deschiderea domnului primar al municipiului Ploiești și cu această ocazie consider că voi avea ocazia de a comunica și colabora în viitorul apropiat cu dumnealui.

???????????????????????? ????̂???? ????????????????????????????????????l Ploiesti ???????????????????????? ???? ????????: Enescu Vlad George

Experienta de astazi a fost una interesanta si sincer sa fiu nu am simtit cum a trecut timpul. Sedintele la care am participat au putut sa ne prezinte in esenta ce se intampla mai exact in spatele usilor si sa avem si un alt punct de vedere asupra modului in care orasul functioneaza. Per ansamblu experienta a fost mai mult decat una placuta si la final de zi am ramas cu o experienta de povestit mai departe.

???????????????????????????????????????? ????̂???? ???????????????????????????????????????? Ploiesti ???????????????????????? ???? ????????: Eduard Rareș Irimia

Proiectul s-a desfășurat și în alte localități din județ, nu doar în Ploiești. Tinerii participanți și-au început „ziua de lucru” încă de dimineață, alături de aleșii locali pe care i-au însoțit întreaga zi și au avut ocazia de a cunoaşte în detaliu activitatea unei autorităţi publice.

A fost o experiență de neuitat și as mai repeta treaba asta de încă 10 ori. Am văzut cum este munca pe teren dar și de birou și am învățat foarte multe lucruri de la dânsa.

Primar în Comuna Valea Călugărească ???????????????????????? ???? ????????: Bratu Cătălina

Mie mi s-a părut foarte greu ceea ce face un primar mai ales în domeniul contabilității. Dar și proiectele realizate de acesta sunt un foarte mare efort. Am fost la două dintre acestea și este extraordinar ce poate face un primar.

Primar ????̂???? comuna Izvoarele ???????????????????????? ???? ????????: Cîrstea Alexandru Constantin

Am avut șansa de a participa la a doua ediție a proiectului “Reprezentant pentru o zi”, eu candidând și anul trecut, dar la o altă primărie. Experiența este una unică, deoarece eu mă simt foarte apropiată de acestă comună, Ariceștii Rathivani. Am depus această candidatură în speranța de a vedea ce înseamnă să fii primar într-o comună la câțiva kilometri de Ploiești. Am rămas plăcut surprinsă de faptul că nu am simțit această diferență între rural și urban.
Domnul primar este un om deosebit, o fire deschisă și care este dispus să evolueze alături de comunitatea sa. Ziua pe care am petrecut-o alături de dumnealui a fost una productivă: mi-a arătat platforma pe care o utilizează în primărie pentru digitalizare, mi-a prezentat departamentele primăriei, am luat parte la vizitele de pe șantier, cât și la ședințele desfășurate cu departamentul de achiziții, cât și cu proiectanții și constructorii în vederea unei noi lucrări de investiții, sala de fitness din Stoenești.
Lucrul pe care l-am apreciat cel mai mult la această primărie a fost implicarea cadrelor acestei instituții. Astfel, domnul primar și-a propus să realizeze foarte multe lucruri pentru comuna și a început demersurile și lucrările pentru o clădire socială (destinată persoanelor cu probleme), o grădiniță cu program prelungit, o clădire multifuncțională, parc de agrement și teren de sport sintetic. Mi-aș dori ca mai mulți primari să urmeze exemplul dânsului!
Consider că ziua de astăzi a avut un impact pozitiv asupra evoluției mele și a modului în care percep lucrurile, mai ales când vine vorba de instituțiile publice. Le recomand tuturor tinerilor să candideze și anul viitor, tot pe 2 mai, pentru a vedea singuri ce înseamnă să fii reprezentant pentru o zi.

Primar al comunei Ariceștii Rahtivani ???????????????????????? ???? ????????: Nicoleta Zamfir

In cadrul acestui proiect am participat ca reprezentant al postului de viceprimar al comunei Blejoi, post pe care l-am ales deoarece, fiind unul din tinerii care locuiesc aici, sunt de părere că este important sa mă implic in activitățile comunei. Experiența de astăzi a fost una unica și interesantă, in care am învățat multe lucruri noi. Cu ajutorul doamnei viceprimar am aflat ce înseamnă să ai o astfel de meserie, in care nu te poți plictisi deoarece in fiecare zi sunt lucruri noi sau neașteptate de făcut. Consider că acest fapt este un mare avantaj al meseriei, tot mai mulți tineri căutând joburi unde sa nu facă același lucru în fiecare zi.

???????????????????????????????????????? ????̂???? Blejoi ???????????????????????? ???? ????????: Radu Ana Cătălina

A fost o experienta pe care mi-am dorit-o imediat ce am aflat de acest proiect. Consider ca sunt la varsta la care trebuie sa imi aleg drumul in viata si de aceea vreau sa cunosc cat mai multi oameni si job-urile lor. Vreau sa ma dezvolt, invatand lucruri noi.
Prin participarea la proiectul “Reprezentant pentru o zi” am fost in locuri despre care nici nu stiam ca exista cum ar fi: Centeul Rezidential pentru persoanele fara adăpost si Cantina Sociala. Pe langa alte obiective vizitate (Serele din Slobozia, Lacul Curiacul), acestea m-au impresionat cel mai mult si m-au ancirat in realitatea mai putin placuta a societatii noastre. Am vazut ca sunt oameni ale caror slujbe constau in a avea grija de alti oameni aflati in diverse nevoi.
Acest proiect mi-a fost de folos!

???????????????????????????????????????? ????̂???? Municipiul Câmpina ???????????????????????? ???? ????????: Bădilă Sara-Andreea

Pot spune că a fost o experiență unică, unde am asistat la o ședință și la o lucrare pe teren.

???????????????????????? ????̂???? Urlați ???????????????????????? ???? ????????: Dinu Maria Bianca

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor