Anchetatorii au descoperit o plantare ilegală de cannabis în imediata apropiere a Termocentralei Rovinari, într-o zonă cu vegetație înaltă, ce era monitorizată prin camere de supraveghere video. Această cultură clandestină era înființată în ghivece, ingenios ascunse sub benzile de transport cărbune dezafectate. Departamentul de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat că au fost descoperite nu mai puțin de 90 de ghivece, din care s-au recoltat 180 de kilograme de masă verde de cannabis.

Într-un comunicat de presă emis vineri seara, DIICOT a informat că, la data de 5 octombrie 2023, procurorii au dispus reținerea unui individ, care este suspectat de trafic de droguri de risc. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea 40 de grame de cannabis pentru suma de 1.500 de lei.

În continuare, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au fost efectuate patru percheziții domiciliare în orașul Rovinari, județul Gorj. Cu această ocazie, au fost descoperite și confiscate 350 de grame de cannabis, un cântar de precizie, 5 grindere, un telefon mobil, semințe de cannabis și o sumă de bani în lei. Pe parcursul investigațiilor ulterioare, s-a identificat o cultură de cannabis în aer liber pe un teren din localitate, care era supravegheată video, și s-a stabilit că aceasta a fost înființată și întreținută de către individul reținut.

Potrivit procurorilor, cele 90 de plante cultivate în ghivece se aflau în diferite stadii de dezvoltare și au fost ridicate, rezultând o recoltă de 180 de kilograme de masă verde de cannabis.

Procurorii au anunțat că au propus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile și au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *