logo
RNTV Live

Cu tradiţiile pe podium. Cum ne îmbrăcăm în luna lui Mărţişor-Sfaturi de stil de la bloggeriţa Loredana Chelba-Galerie foto

17035253_1431388003559732_1116017681_n
Loredana Chelba

Mă bucur tare mult să ne întâlnim azi, înainte de prima zi de primăvară.  Se spune că un om puternic nu-și lasă influențată starea de vremea de afară sau de orice altceva. Nu știu cum e la voi, dar pe mine mă ajută să mă uit pe fereastră și să văd cum natura prinde viață. Și nu doar natura ci și doamnele care își mai lasă din  hainele groase și profită de temperaturile mai crescute etalându-și ținute primăvăratice.

Dacă vine Martie, vine Mărțișorul cu tot cu frumoasele noastre tradiții și cu deosebitele motive populare pe care le putem purta cu fală atât pe haine, cât și prin intermediul accesoriilor.

Din  ce în ce mai multi designeri  români, dar și internaționali adoptă motivele tradițional românești în creațiile lor. Motivul este simplu. Datorită unicității lor, datorită fapului că e la modă să te întorci la origini și să cauți deosebitul în vechime când lucrurile nu erau saturate, când exista o cultură  a unicității, nu a consumerismului de masă.

Nu cred că în Martie trebuie să purtăm mai mult roșu decât de obicei așa cum nu sunt de acord nici cu renii țesuți abundent pe puloverele de Crăciun, dar e drăguț să ne construim ținute care să conțină roșu, alb și verde (că tot este culoarea anului 2017), în combinație cu piese care ne duc cu gândul la strămoșii noștri.

Cineva spunea la un moment dat că moda fără geometrie ar fi ca tortul fără zahăr așa că și în primăvara lui 2017 marile case de modă nu au fost deloc zgârcite cu aceste motive, în colecțiile lor.

De la dungi, la romburi, dar și la bluze inspirate din Iile tradițional românești, umeri goi, bluze cu crețuri în partea de sus sau brâurile reinterpretate sub formă de curele din material textil sau piele.

În ceea ce privește modul în care putem purta aceste creații, regula clasică este să optezi pentru o singură  piesă din ținută care să fie încărcată cu motivele respective, astfel  dacă ai o cămașă cu motive tradiționale (gemoetrice/florale, etc) în partea de jos,  pui un pantalon sau o fustă uni, într-o culoare cât mai puțin stridentă, jos.

Însă, dacă nu-ți lipsește îndrăzneala, anul acesta se poartă mai mult ca oricând ținutele de tip “uniformă”, deci dacă vei opta pentru dungi de toate felurile, carouri, motive florale sau romburi,  din cap până în picioare, nu vei da greș.

Integerază IA într-o ținută office, cu fustă stilou sau pantalon, sau fă-ți o ținuta de stradă deosebită optând pentru IE, pantofi stiletto, blugi și un brâu prins cu dichis!

În plus alegeți cu încredere florile de pus în păr! Agrafe, bentițe, etc!

Ah, să nu uitați de minunatele mărțișoare inspirate tot din adâncurile tradițiilor  satului românesc, de altădată! Pentru că frumuseșețea autentică s-a născut la sat!

Vă invit să vă inspirați din pozele de mai jos!

Vă doresc o primăvară de poveste!

Vă aștept pe www.vitejiepetocuri.ro , urmează săptămâna frumuseții la Ploiești! Prin sport și îngrijire!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor