logo
RNTV Live

Cu cât se vor scumpi mașinile odată cu normele Euro 7?

masina
Pantazi Bianca

Noul președinte al Asocisției Constructorilor Europei de Automobile (ACEA), Luca de Meo, a estimat marți că viitoarele norme, discutate în prezent, de poluare Euro 7 ar putea să îi oblige pe constructori să majoreze prețul vehiculelor lor cu 2.000 de euro, transmite AFP, conform Agerpres.

Trebuie să fie stabilite limite cu privire la emisiile de particule provocate de uzura frânelor și pneurilor și se propun și teste privind emisiile poluante ale vehiculelor de către Comisia Europeană.

Aplicabile din 2025, normele Euro 7, ar reduce emisiile de oxid de azot ale autoturismelor și utilitarelor ușoare cu 35%, comparativ cu precedentele norme Euro 6, potrivit Comisiei Europene.

Constructorii auto, în schimb, deja afectați de revoluția automobilelor electrice, vor ca viitoarele norme Euro 7 să fie stabilite la un nivel minimal, destinate să dispară în 2035, pentru motoarele termice.

Prețul automobilelor ar fi majorat cu 2.000 de euro, dacă viitoarele norme Euro 7 vor fi stabilite în conformitate cu planul Comisiei, pentru cumpărători și ar putea reduce piața europeană, cu 7% până la 10%, deja aflată într-o situație dificilă, potrivit lui Luca de Meo.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (20+) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Mașinile se vor scumpi cu 2.000 de euro odată cu normele Euro 7 (asociație) – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor