logo
RNTV Live

CSM Ploiești a reușit să învingă “satelitul” campioanei!

main csm - u cluj 2
Cristian Anghelescu

CSM Ploiești a reușit să învingă “satelitul” campioanei!

CSM Ploiești – “U” Cluj II 74-72 (43-41)!

Spectatorii prezenți, astăzi, la “Olimpia” au fost martorii unui alt spectacol sportiv de excepție. Dublat de victoria gazdelor de la CSM Ploiești!  Burlacu&Co. au demonstrat că baschetul etalat de ei este precum mersul pe bicicletă. Adică nu se uită niciodată!

La capătul unui meci pe care l-au condus de la un capăt la celălalt, ploieștenii s-au încununat cu o izbândă meritată. Și asta întrucât partenera de joc a fost una de excepție, nimeni alta decât echipa satelit a campioanei României! Trupă care a avut în componență baschetbaliști valoroși, care, se știe, se antrenează zilnic! Și care, lucru esențial, sunt susținuți la nivel înalt de sponsori puternici!

Meciul în sine și realizatorii ambelor echipe

Meciul a fost echilibrat, dovadă și scorul pe sferturi: (20-18, 23-23, 16-10, 15-21)!

Locomotiva CSM-ului, Cătălin Burlacu, s-a întrecut pe sine trăgând echipa după el. Iar multiplele sale reușite – 21 de puncte! – l-au plasat în postura MVP-ului de meci!

Lângă el s-au remarcat Adiță Tudor (16) și Topologeanu (13), tinerețea molipsitoare a acestuia din urmă dar și realizările sale eficiente extaziind suporterii! De mai multe ori!

Au mai punctat Crăciun (7), Dogaru (6), Bărbuceanu (5), Szijarto (4) și Carabulea (2). A mai fost folosit și tânărul Vrabie.

Izbânda a fost cu atât mai frumoasă cu cât unul dintre primii 5 ai echipei, Santana, nu a putut participa la acest meci!

De la oaspeți s-au remarcat Mureșan și Berculescu, ambii acumulând câte 19 puncte. Au urmat Vida (12), Abuteir (11), Berca (6), Văleanu (3) și Irimia (2). Au mai evoluat: Trifu, Ștefan, Brie și Vasile.

Din culisele partidei

  • De remarcat faptul că echipa municipalității a găsit în trupa de majorete Happy Dance găselnița perfectă pentru destinderea spectatorilor în pauzele meciului.

    Suave și pline de mobilitate, fetițele frumos echipate au stârnit inclusiv curiozitatea lui Ionuț Urzeală, președintele CSU Ploiești! Personaj de prim rang ajuns la meci în sfertul doi al primei reprize! Fin cunoscător al entertainment-ului, acesta a filmat câteva dintre momentele de magie ale copilelor, distribuindu-le, imediat, pe aplicația WhatsApp! Așa cum, de altfel, este și normal pentru un factotum al baschetului universitar ploieștean!

  • Meciul a fost urmărit de mai multe persoane cu ștaif din peisajul politicii ploieștene, mari iubitoare de baschet. I-am sesizat în sală pe Cristi Ganea, viceprimarul orașului și consilierii Ștefan Dănescu și Donald Constantin. Iubitori de baschet, prezenți la fiecare spectacol de baschet oferit de echipa municipalității, aceștia au aplaudat îndelung prestația lui Burlacu&Co. Și au promis că vor reveni, oricând, cu cea mai mare plăcere!

Rundele viitoare

În etapa următoare, duminică, sunt programate confruntările: BC CSU 2 Sibiu – CSM Ploieşti, CSU Braşov – BC Mureş 2 Târgu Mureş şi U-BT 2 Cluj-Napoca – CSO Voluntari.

În proporție mare, baschetbaliștii CSM-ului vor disputa, a doua zi, luni 13 noiembrie, meciul cu CSU Brașov, partidă contând pentru etapa a V-a a Diviziei A. Motivul este legat de sumele de bani aferente, economiile la acest moment fiind peprimul plan la clubul municipalității.

Incredibil, dar s-a ajuns și la o chestie de logică, de normalitate!

CSU Ploiești, o nouă înfrângere la scor

Baschetbaliștii echipei CSU Ploiești au disputat o nouă partidă în grupa în care combat.

După 52-119 cu Dinamo II a venit rândul unei alte decepții, 75-120 în fața unei alte trupe din capitală, Steaua Exim II.

Interesant este că antrenorii Goran Vrkic și Adrian Petreanu nu au putut conta pe Diculescu, Popa, Petrache și Darwiche. Și totuși, chiar și așa, steliștii s-au impus lejer.

Marcatori: Ioniță 32, Gavriloaia 20, Arion 16, Constantin 3, Bălteanu 8, Harangus 8, Blaj Voinescu 14, Dudas 2, Coconea 14, Dumitreșcuța 2, Bagairea 1.

Etapa viitore, CSU Ploiești joacă, tot la Ploiești, cu o altă reprezentantă a Capitalei, CS Agronomia. Meciul va avea loc sâmbătă, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor